*Nettavisen* Nyheter.

Ikke bruk barna som tunnelgisler

Ferdinand Wyller er oppgitt over at Bydel Østensjø ennå ikke har fulgt opp vedtaket om å nedlegge Storgården barnehage.

Østensjø:I fjor vedtok vedtok Østensjø bydelsutvalg (BU) å avvikle Storgården barnehage på Manglerud, på grunn av luftforurensingen fra Store Ringvei. Det letes etter en erstatningstomt, men foreløpig er det ikke blitt andre endringer i driften enn at barnehagen tar visse forholdsregler når forurensingsverdiene blir for høye.

Dette er ikke bra nok, mener Ferdinand Wyller fra Abildsø, som nylig etterlyste fortgang i saken i BUs åpne halvtime.

Man har vært klar over problemene i ti år. Målingene er så og si identiske med målingene rett inntil veibanen, så se for dere at barnehagen ligger samme sted. Ville dere gjort mer da? Dere har enstemmig vedtatt å stenge Storgården, men hvordan er dette fulgt opp? Først i disse dager er det sendt ut et forslag med mulige erstatningstomter. Slikt sommel fremstår som trenering av saken, sa Wyller indignert.

Bydelen mener barnehagen kan bli liggende på grunn av forslag om fartsredusering, ny veisalting og at en mulig tunnel i 2015. Men det er umoralsk å bruke barna som gisler for en fremtidig tunnel! Dette er også i strid med BUs eget vedtak, raste den engasjerte kunstneren, som mener barnehagen bør nedlegges umiddelbart.

Jeg vet at det ikke er lett å stå imot økonomien og at dere vil sette foreldre i en vanskelig situasjon, men barna kan lett bli en økonomisk byrde på grunn av varige mén. Av og til må myndighetene være ansvarlige og ta upopulære avgjørelser. På barnas vegne ber jeg om at det settes en tidsfrist, hvis ikke blir det ingen nedleggelse, fryktet Wyller.

Etter innlegget fastholdt Hanne Eldby (SV) at barnehagen skal nedlegges, men at dagens løsning er til å leve med en stund til.

Folk vil heller ha barnehageplass her enn ikke noe tilbud, sa Eldby.

Bydelens avdelingssjef Tommy Grotterød presiserte at Omsorgsbygg fortsetter jakten på erstatningstomt, og at de forhåpentligvis kommer med noen konklusjoner til BUs novembermøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.