RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke bygg barnehage her

Bydel Grünerløkka foreslår å bygge midlertidig barnehage over store deler av Sinsenparken. Mange naboer frykter at parken blir borte for alltid.

SINSEN: I kveldens møte i bydelsutvalget for Grünerløkka skal lokalpolitikerne avgjøre om Sinsenparken skal bli barnehage. Bydel Grünerløkka har et stort behov for barnehageplasser, men mangler velegnede steder å plassere nye barnehager. Andre barnehageprosjekter i bydelen vil ikke være ferdig før i 2009 til 2011, og i mellomtiden ønsker bydelen å sette opp brakker i Sinsenparken. Per i dag mangler bydelen 465 barnehageplasser, og en åtteavdelings barnehage i Sinsenparken vil kunne gi rundt 100 nye barnehageplasser.

Mye brukt

Cäthe Berglund bor i Olav Hegnas vei og lufter hunden Leif hver dag i Sinsenparken - eller Sinsenjordet som det også kalles. Leif har godt med boltreplass i Sinsenparken, og Berglund synes det er en dårlig idé å stjele parkområder til barnehager.
Veldig mange i området her bruker dette området. Barna på Sinsen skole og barnehagen ved siden av bruker parken hver dag, i tillegg har du alle som lufter hundene sine eller går tur her. Ikke minst er dette en populær akebakke om vinteren, forteller Berglund.

Tar stor plass

Hvis det bygges en barnehage vil gjerdene sette en solid stopper for aking i parken. At en midlertidig brakkebarnehage ikke akkurat vil forskjønne området, kan man heller ikke stikke under stol.
Hvis man tenker at parken deles i to av gangstien som går på skrått gjennom parken, så skal den sør-østre delen nærmest Sinsen Voksenopplæring brukes til barnehage. Med åtte avdelinger vil barnehagen ifølge bydelen beslaglegge fem av parkens 13 mål. Illustrasjoner viser at halvparten av det man oppfatter som park vil forsvinne
Det er en dårlig idé å bruke dette friarealet til barnehage. Det må finnes andre steder hvor du ikke tar grøntarealer som mennesker og dyr setter pris på, synes Berglund.
Bydelsdirektør Heidi Larssen innrømmer i BU-forslaget at det er uheldig å bruke et friareal til barnehage, men mener målet om full barnehagedekning i Bydel Grünerløkka er viktigere. Og selv om det sies at barnehagen er midlertidig, åpner Larssen for at det kan bli en ekstra "midlertidig" periode med barnehage etter den første "midlertidige" perioden.
Blir det barnehage i Sinsenparken blir ikke nasjonaldagen på Sinsen den samme lenger.
Hver 17. mai er det en markering ved krigsmonumentet her på starten av dagen, forteller Berglund, som ikke er overbevist om at barnehagen virkelig blir "midlertidig".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere