RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke ødelegg skisporene

Under tittelen "Heftig krangling i skiløypene" (lokalavisen.no 12.02.2009) tar Harald Olsen til orde for at skiløypene skal forbeholdes skiløpere. Fotgjengere tråkker i stykker løypene. Derfor bør annen ferdsel enn skiløping forbys i skisesongen, mener han.

Det er ikke vanskelig å være enig med Olsen i at det er trist når løypene tråkkes i stykker av fotgjengere. Friluftsetatens løypekjørere setter sin ære å lage flotte spor nettopp for at folk skal få gode skiopplevelser.

Det skal ikke underslås at vi får noen klager på fotgjengeres bruk av skiløypene. Men heldigvis ser vi langt flere eksempler på fredelig sameksistens i løypene. Det går nemlig an å bevege seg med omtanke for hverandre. I "Mål og retningslinjer for forvaltning og drift av Oslo kommunes skoger", som bystyret vedtok i 2005, slås det fast at de mindre brukte tosporsløypene kan brukes til spasering så sant de gående holder seg i midten og ikke tråkker i sporene. I ettsporsløyper er det derimot ikke akseptert å ferdes til fots.

Det beste ville selvsagt vært om alle som spaserer i skogen om vinteren, bruker de veiene som er spesielt brøytet for spasering, eller at de legger turen til brøytede skogsbilveier. Vi anbefaler alle som planlegger en skogstur, å ta en titt på Friluftsetatens digitale tur- og løypekart på www.friluftsetaten.oslo.kommune.no.Erik Bull-Valen

Kommunikasjonssjef i Friluftsetaten, Oslo kommune

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere