RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke do på nye Holmlia torg


Ekteparet Carita og Finn Aarsand hadde tatt turen til Holmlia bibliotek lørdag for å høre om og se på utkastet til Holmlia torg. Her får de god informasjon av prosjektleder Britt Hessel fra Samferdselsetaten.Foto: Aina Moberg
Ekteparet Carita og Finn Aarsand hadde tatt turen til Holmlia bibliotek lørdag for å høre om og se på utkastet til Holmlia torg. Her får de god informasjon av prosjektleder Britt Hessel fra Samferdselsetaten.Foto: Aina Moberg
Arbeidene er i full gang for å lage ny bussterminal på Holmlia. Når den er ferdig, er det torget som står for tur. Lørdag ble planene presentert.

HOLMLIA: Holmlia-beboere har gitt mange gode innspill til hvordan plassen utenfor Holmlia senter bør bli.

Prosjektleder Berit Hessel i Samferdselsetaten og tre landskapsarkitekter fra Asplan viste lørdag formiddag hvordan de tenker seg denne møteplassen i fremtiden. Rundt 40 interesserte kom til biblioteket på Holmlia for å få detaljer.

Ikke do

Prosjektlederen kunne fortelle at de har fått mange innspill både i forbindelse idéverkstedet som var i fjor og også senere. Bydelsutvalget har også hatt anledning til å uttale seg.

Sistnevnte diskuterte mange av elementene da de hadde den på sitt sakskart. Det de ivret mest for, var å få et toalettanlegg på stedet. Det har ikke kommet med i de planene som ble presentert lørdag.

Torget skal få et åpent inntrykk. Belysningen skal bli skulpturert, og muligheten legges til rette for å få tak over taxiholdeplassen. Også en fleksibel utescene ligger i planene som nå er en kombinasjon av de to opprinnelige planene.

Meningen er å komme i gang med torget når bussterminalen på den utvidete broen er bruksklar i løpet av sommeren. I løpet av vinteren/våren skal også OBOS se på hvordan kjøpesenteret kan opprustes, og i den forbindelse ligger også kjøreatkomst for varelevering og bruken av parkeringshuset.

Kaldeste plassen

Ekteparet Carita og Finn Aarsund har bodd på Holmlia siden 1984. Lørdag var de innom biblioteket for å se på de nye torgplanene.

– Vi har vært med på alt, fra snubleoverganger til at det nå forhåpentligvis blir helt strøkent her. Vi er spente på hvordan det vil se ut i praksis. Vi gleder oss, sier fru Carita.

Liv Bjørg Vik er også nyfiken på resultatet.

– Det er jo den kaldeste plassen på hele Holmlia og den ligger litt avsides til. Det ser ut som benkene er litt for lave og uten ryggstøtte, men jeg tror og håper det blir et fint samlingspunkt.

Flott å vise frem

Else-Marie Aas har en helt spesiell grunn til å se frem til torgååpningen.

– Nå blir det jo riktig morsomt å ta i mot gjester på Holmlia stasjon og vise dem hvor flott det er her. Hittil har jeg vært ganske så flau over det som møter de som går av på Holmlia stasjon.

Lokalpolitiker Arild Andersson var også på møtet, men var ikke spesielt begeistret over det han hørte.

– Hva skal vi med dette torget? Vi har jo et torg på innsiden her, og det er det vi bruker, og det som må rustes opp. Det hadde vært bedre å legge til rette for trafikken, mener den engasjerte Høyremannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere