RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke drikk vannet

Giardia- bakterien har nå kommet til Oslo. Dette betyr at vannet ikke kam drikkes. Det bør også kokes før tannpuss. Ingen vet hvor lenge bakteren blir i vannet.

Renseanlegget i Oslo er ikke i stand til å drepe Giardia-bakterien. Derfor kan heller ingen svare på hvor lenge Oslos befolkning må koke vannet. Vann- og avløpsetaten venter svar på vannprøvene og kan dermed ikke si noe om bakterien i Oslo er av den sykdomsfremkallende sorten. Vann- og avløpsetaten pålegger nå befolkningen å koke vannet i minst tre minutter før matlaging, tannpuss eller drikke.

6.000 smittet i Bergen

Høsten 2004 ble minst 6.000 mennesker i Bergen smittet av den aggressive mageparasitten giardia. Symptomene er diaré, magekramper, kvalme og luftoppstøt med råtten lukt. Mer enn to år etter sykdomsutbruddet hadde minst 300 mennesker i Bergen fortsatt plager som skyldes parasitten. Dersom parasitten i Oslo er like farlig for mennesker, vil konsekvensene av epidemiutbruddet bli større enn i Bergen, skriver VG.

Stammer fra avføring

Det er uklart hva som har smittet drikkevannet, men bakterien kommer fra avføring. Det antas at det er Maridalsvannet som er smittet, men ingen konkrete svar ligger på bordet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere