*Nettavisen* Nyheter.

Ikke en politisk aksjon

Leder av Grünerløkka Høyre, Heidi Nordby Lunde, tok på seg gul vest i helgen var med på Aksjon mot Voldtekt, men hun understreker at dette ikke er en politisk aksjon.

OLAF RYES PLASS: Lunde har først og fremst deltatt fordi hun er en kvinne og vil vise sin støtte til andre kvinner, men hun påpeker at hun ønsker vekterne tilbake på Løkka.

– Jeg har snakket med flere av våre listekandidater og vi er klare i vårt ønske om å få vekterne tilbake på Grünerløkka, forteller hun.

For to år siden gikk byrådet inn og betalte for vektere etter at forholdene langs nedre del av Markveien og langs Akerselva ifølge beboerne var helt uholdbare.

– Dette var vellykket så lenge det varte, men nå er narkodealere tilbake og det sammen med overfallsvoldtektene gjør at vi ønsker oss vekterne tilbake for et tryggere lokalmiljø, påpeker hun.

– De tilbakemeldingene man får fra folk når vi er ute og går tyder på at Aksjonen har blitt lagt merke til og at dette med trygghet er svært viktig for mange. Jeg tror at Aksjon mot Voldtekt er med på å gjøre en forskjell og oppfordrer alle til å bruke en kveld på byvandring for en tryggere by.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.