*Nettavisen* Nyheter.

Ikke enige med skytterjentene

Sist uke skrev vi om Nordstrands skytterjenter som ikke vil flytte fra banen i Prinsdal. Dette har provosert beboerne ved banen.

PRINSDAL: Vi kan ikke la dette være siste som er sagt før saken kommer opp i bystyret sannsynligvis i februar, sier Bjørnar Volden som bor i Sponstugrenda. Disse jentene har nemlig en del utsagn som vi må få anledning til å kommentere.
Volden understreker at det er mange i Prinsdal som har reagert - både de aller nærmeste naboene og de som bor i boligsameiet i Trygve Strømbergs vei.
Vi trodde jo at saken var avklart og over for vårt vedkommende, men etter de reaksjonene som kom etter Grønmo-forslaget, kan man aldri være for sikker. Det er derfor et tankekors for oss når skytterjentene i artikkelen i Nordstrands Blad har argumenter som vi mener er helt feil.

Momenter

Det som kanskje Volden synes er mest betenkelig, er der skytterjentene sier at "med et moderne anlegg vil ikke naboene høre et pip". Vi har ingen garantier for hvordan et moderne anlegg blir, og vi tror ikke det blir så lydsvakt som noen vil fremheve. Og hvilke garantier har vi for at det ikke blir skytestøy?
Videre er Volden lite begeistret for utsagnet om at "det er mange rare klager og unnskyldninger vi hører fra naboene". Det som er helt klart, er at da det ble bygget her, var det klare forutsetninger om at skytebanen skal bort. Når det gjelder treningsmulighetene for skytterne, vil selvfølgelig ikke vi ødelegge for dem. Det er gode tilbud skytterlaget har til mange unge. Men for oss er det aller viktigste at vi kan bo her under gode forhold. Det er ikke mye stas når vi må trekke innendørs under skyting og barna blir redde hver gang det smeller.

Dato

Derfor er det viktig for beboerne nå å få en endelig avklaring. Vi vil ha en fast dato for nedleggelse av banen i Prinsdal, og jeg vet at også skytterlaget er mest interessert i å få et endelig vedtak. Derfor håper vi at bystyret raskt kan sette sluttstrek, sier Bjørnar Volden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag