*Nettavisen* Nyheter.

Ikke et stortingsvalg!

Nominasjonsprosessen er i full gang i Oslos bydeler. For første gang er det direktevalg over alt. Dermed påvirker du som har stemmerett sammensetningen i bydelsutvalget (BU) direkte. Et stort skritt i riktig retning. Nå kan du stemme på personer du kjenner i eget nærområde, som du tror vil gjøre kloke valg med direkte innvirkning på din hverdag. Tidligere har BU-ene skullet avspeile sammensetningen i bystyret. Vi har sett uheldige utslag. Bydeler med rødt flertall har fått borgerlig ledelse, og omvendt. Direktevalg er langt mer demokratisk, og reduserer avstanden dramatisk mellom velger og den som velges. Vi gleder oss til en spennende og engasjert valgkamp, og lover at vi som lokalavis skal gjøre alt vi kan for å sette lokale saker på dagsorden og bidra til meningsskifte.
Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å motvirke de sterke kreftene som ønsker å gjøre lokalvalget til en test på regjeringens posisjon. Lokalvalg skal dreie seg om lokale saker. Vi skal sørge for at de som nå setter sitt navn på en lokal partiliste blir utfordret på lokale saker. Vi vil vite hva det enkelte lokallag og den enkelte politiker mener om saker i sin egen bydel, og i Oslo. I tiden frem til valget er det om å gjøre å holde fokuset på de nære ting. Eldreomsorg, barnehageutbygging, trikk og buss, grønne lunger, marka og boligbygging er noen stikkord.
I vår formålsparagraf står det at vi skal være "en uavhengig, konservativ avis". Det betyr at vi ikke støtter noe enkelt parti. Ingen skal kunne ta vår avis til inntekt for sitt syn. Samtidig vil vi fortsette å ta stilling til enkeltsaker, og veldig ofte vil vårt syn sammenfalle helt eller delvis med ett eller flere lokalpartiers syn. Slik må det være. Men vi vil helt sikkert også være rivende uenig med de samme lokalpartiene i andre saker. Slik må det også være.
Vi håper på stor politisk aktivitet i de kommende uker og måneder. Vi håper gamle og nye politikere benytter bydelens viktigste talerstol til å profilere seg selv, sitt parti, og sine forslag til løsninger på store som små saker. Avisens debattsider venter på innlegg og motinnlegg. Journalistene gleder seg til å følge lokalvalget fra begynnelse til slutt. Vi tror vi skal klare å engasjere mange, og at vi skal se bydelens innbyggere strømme til valglokalene for å stemme på de kandidatene de mener har gitt flest gode svar foruten for valgdagen.
Lokalvalg skal dreie seg om lokale saker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.