Gå til sidens hovedinnhold

Ikke farlig langs Akerselva

To netter på rad har personer som har takket nei til å kjøpe hasj langs Akerselva blitt slått ned og ranet. Politiet oppfordrer folk til å ta noen enkle forholdsregler.

AKERSELVA: Strekningen mellom Ankerbrua og Vaterland har i flere år vært beryktet for åpenlyst salg av hasj. Unge menn sitter på benkene og spør forbipasserende om de vil kjøpe noen gram av det ulovlige stoffet.

Omsetning av narkotika fører imidlertid med seg annen kriminalitet i tillegg, noe flere har fått merke på kropppen de siste dagene.

Fraranet mobil

Klokka 01 natt til tirsdag ble det meldt til politiet at en 17 år gammel gutt hadde blitt frastjålet sin mobiltelefon. Ransofferet kunne fortelle at han hadde blitt stoppet av ransmennene, som først hadde tilbudt han å kjøpe hasj. Da han takket nei ble han i stedet ranet av langerne.

I morges skjedde det igjen. Klokka 05.17 ble det meldt om en person som var blitt slått ned ved Akerselva. Det 19 år gamle mannlige offeret hadde et dypt kutt i pannen over venstre øye, etter å ha blitt slått ned med en batong av tre menn. Også dette etter å ha takket nei til tilbudet om hasj.

De antatte gjerningsmennene på henholdsvis 22, 24 og 29 år ble pågrepet like etter, vandrende i retning Oslo s. En av mennene hadde til og med blod på klærne, opplyser politiet til Østkantavisa.

Drikk mindre

Sjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, mener området i utgangspunktet er trygt, bare man tar noen enkle forholdsregler.

Generelt vil jeg si dette er trygge områder å ferdes i. I disse tilfellene skjedde jo ranene på tidspunkter hvor det kanskje ikke er så mange ute og går langs elva, så da kan man for eksempel gjøre lurt i å gå sammen med noen. På generelt grunnlag vil jeg jo også oppfordre folk til å drikke mindre når de er ute på byen. Da reduserer de risikoen for å bli ranet på hjemveien, sier Stølen, som understreker at han da ikke snakker om de nevnte sakene spesielt.

Er det større risiko for å bli utsatt for ran langs elva?

Nei, ikke i utgangspunktet. Gjerningsmennene det her er snakk om slår til rimelig tilfeldig, og ofte mot personer som er beruset. Det jeg imidlertid kan love publikum er at vi er aktivt til stede i området hele sommeren, som ellers i året. Både i uniform og i sivil. Vi pågriper personer i dette området hele tiden. Det skal ikke være rom for å bedrive ulovlige aktiviteter i dette området. I likhet med andre steder, lover Stølen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot