RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke fornøyd med alkoholpolitikken


 
 
Ap, SV, KrF og Rødt krever forsvarlig politisk behandling av alkoholpolitikken i Oslo.

I halvannet år har bystyret ventet på en alkoholpolitisk handlingsplan, hvor alle sider av skjenkepolitikken skulle behandles.

Først en knapp uke før det siste komitémøtet skulle avholdes kom planen fra byrådet, noe som ikke gir grunnlag for en forsvarlig behandling i bystyret, skriver Arbeiderpartiets bystyregruppe i en pressemelding.

Behandles etter sommeren

Ifølge de nevnte partiene er dagens skjenkepolitikk er fragmentert og lite helhetlig.

- Det har skapt problemer for folk i byen, politiet, skjenkenæringen og i bomiljøene, heter det i pressemeldingen.

De mener Byrådets forslag ikke tar opp disse utfordringene. En ny alkoholpolitisk handlingsplan bør være godt gjennomarbeidet og bredt politisk forankret, slik at rammevilkårene for skjenkepolitikken blir mest mulig stabile og forutsigbare for de som berøres.

Derfor velger flertallet i komiteen å behandle saken etter sommeren.

Politiet advarer

Politiet har i det siste vært ute og advart mot konsekvensene av Oslos skjenkepolitikk.

I likhet med politiet er flertallet i komiteen misfornøyd og skuffet over planen, som innebærer en tydelig liberalisering i forhold til dagens regler.

- Byrådet tar ikke politiets råd på alvor og har et snevert perspektiv. Skadevirkningene av alkoholbruk tas ikke på alvor og nevnes ikke i planen, mener bystyregruppen.

Høringsinstansene, inkludert politiet, Rusmiddeletaten og en rekke organisasjoner, har i all hovedsak vært kritiske til økt liberalisering. I følge en rapport fra Blåkors (omtalt i Dagsrevyen 15/6) har alkoholkonsumet ikke vært høyere siden 1876].

De mener at det er derfor viktig at dette behandles grundig, og at helsemessige og sosiale konsekvenser av alkoholbruken også vurderes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere