RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke forsvarlig


Magnhild Kleven, FAU-leder i Rosenhagen barnehage, ba politikerne ta barnehageforeldre og barna på alvor, når de i desember skal vedta neste års budsjett.
Magnhild Kleven, FAU-leder i Rosenhagen barnehage, ba politikerne ta barnehageforeldre og barna på alvor, når de i desember skal vedta neste års budsjett.
Dårlige forhold i bydelens barnehager var det store temaet under "åpen halvtime" da bydelsutvalget på Nordstrand møttes torsdag 29.11.

Sæter: Et tjuetalls personer hadde troppet opp for å si politikerne sin mening sist torsdag.

Tor Holtan-Hartwig snakket om Miljøprosjektet Ljanselva og Einar Kjosmoen talte nok en gang til politikerne om at de nå må flytte dagsenteret i Lambertseter fritidsklubb til mer egnede lokaler.

Men de aller fleste av de oppmøtte var fortvilte foreldre som nekter å gi seg på det de mener er kritikkverdige og uforsvarlige forhold i bydelens barnehager.

Dette er saken

I høst mottok alle tjenestesteder i Bydel Nordstrand et brev fra bydelsdirektøren hvor han informerte om et strakstiltak som innebar full ansettelsesstopp, vikarstopp og stopp i bruk av overtid.

Tjenestesteder kan søke om dispensasjon fra bestemmelsen, men søknader vil bli behandlet strengt. Strakstiltaket ble innført etter at en prognose for september anga et merforbruk i 2007 på 25,7 millioner kroner i Bydel Nordstrand.

Foreldre i 20 kommunale barnehager i Bydel Nordstrand samlet seg til et krisemøte i begynnelsen av november for å drøfte tiltak for å bedre det de mener er et uakseptabelt barnehagetilbud.

Etter møtet sendte foreldrene en klage til Fylkesmannen med kopi til byrådet og kunnskapsdepartementet.

Foreldrene møtte opp da Barn, ungdom og kulturkomiteen hadde møte 20. november. De fikk beskjed om å samle bevis for påstandene om at regelverk blir brutt i barnehagene.

I løpet av de siste to ukene har de derfor samlet inn en rekke avviksrapporter som de under torsdagens BU-møte overrakte bydelen.

For liten pott

Forrige fredag la bydelsdirektøren frem sitt forslag til budsjett. I dette kommer det frem at barnehagene få en ekstrapott på 400 000 kroner til vikarer og overtid. FAU-leder i Rosenhagen barnehage, Magnhild Kleven, mener imidlertid at dette er latterlig lite.

Med over 20 kommunale barnehager i bydelen, holder det knapt til et foreldremøte, sier Kleven. Hun var en av dem som holdt appell til bydelspolitikerne under "åpen halvtime".

Situasjonen er at det ofte bare er én person som passer på 18 barn, ikke bare av og til. Mange dager kan ikke barna være ute. Turer, arrangementer og foreldremøter blir til stadighet avlyst. Vi mener at måten barnehagene drives på i dag ikke er forsvarlig og at det foregår brudd på gjeldende regelverk for bemanning, sa Kleven under møtet.

En far påpekte at behovet for nok bemanning gjør seg spesielt gjeldende nå som vinteren er her og gjør påkledning av barna til en spesielt krevende øvelse.

Lytter til foreldrene

Ole Jørgen Grann, far til barn i Pynten barnehage, påpekte også at barnehagene er skitne.

Det er flere år siden det har blitt bonet. Skitten ligger i lag på gulvene, påpekte han og la til at det er politikernes ansvar å sørge for at neste års budsjett ikke blir av en slik art at foreldrene til neste år også må stå slik å tale til politikerne.

BU-leder Sigbjørn Odden (H) sa at selv om foreldrene ikke får svar på sine spørsmål under "åpen halvtime" så betyr det ikke at de ikke blir hørt og at betraktningene blir tatt med når budsjettet skal vedtas den 20. desember.

Mer om BU-møtet blir å lese i Nordstrands Blad den 6. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere