*Nettavisen* Nyheter.

Ikke fritt frem for mobilmaster

For kort tid siden avslørte naboene i Holmenkollveien en mobilmast forkledd som flaggstang i nabolaget. Nå har nærpolitikerne sagt bastant nei til å lette på plikten til å søke om lov til å sette opp antenner. Foto: arkivfoto: vidar bakken

Behold søknadsplikten for antenner i basestasjoner, er Vestre Aker bydelsutvalgs bønn når byggeforskriftene skal endres.

– Helt vanvittig. Her har vi knapt mulighet til å sette opp et dukkehus i hagen uten å søke, var bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtungs (H) kommentar til muligheten for søknadsfritak for antenner i basestasjoner.

Det endte med at et enstemmig bydelsutvalg sa et bastant nei til å oppheve søknadsplikten.

Mobilmast i kamuflasje

Forslaget til endring av byggeforskriftene på dette punktet var tilfeldigvis på høring i bydelsutvalget en drøy uke etter at Akersposten avslørte en mobilmast forkledd som flaggstang i Holmenkollen. Masten var kamuflert rett og slett for å omgå søknadsplikten.

– Med det økende behovet for basestasjoner og mobilmaster kan man forstå at plan- og bygningsetaten vil få problemer med å behandle alle søknadene innen akseptable frister. med så lang søknadstid risikerer man flere gigantstenger og kreative løsninger for å omgå regelverket. Men ved å oppheve søknadsplikten vil kontrollen bli ytterligere svekket, sa Høyres Anita Asdahl Hoff som fremmet forslaget om å si blankt nei til søknadsfritak.

Vil ha kontroll

Hun mener det fremdeles bør være kontroll med plassering og grenseverdier så lenge det er uenighet om hvilke farer stråling fra mobilmaster representerer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag