RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke fusk likevel?

Over 80 studenter ved BI ble mistenkt for fusk. Nå hevder studentavis at en foreleser ved BI oppfordret studentene til samarbeidet.

Nydalen: Ledelsen ved BI mente studentene brøt eksamensreglementet gjennom å samarbeide i forbindelse med eksamensinnleveringen i bedriftsøkonomi. Dette skulle være en individuell besvarelse. Inside, studentavisen ved Handelshøyskolen BI, skriver at samarbeidet ikke oppsto av seg selv, derimot i forståelse med en foreleser. Vedkommende skal ha gitt grønt lys for samarbeid, i følge Inside. dn.no har bedt foreleseren om en kommentar, men foreleseren ønsker ikke å kommentere påstandene.
Kristin Dahl, direktør ved studieavdelingen ønsker ro om hele fusk-saken all den tid det ikke foreligger noen vedtak om juks mot noen av studentene.
Normalt har skolen mellom 15 og 20 fuskesaker i året, så årets situasjon er ikke i tråd med normen, fremholder hun. Hun ønsker ikke at det skal feste seg et inntrykk av at det er noen ukultur ved skolen.
- Det er ingen ukultur ved skolen, det er det virkelig ikke. Det kan du sitere meg på, sier hun til dn.no.
- Jeg ønsker å holde ro rundt saken. Det er endel ting som ikke kan bekreftes eller avkreftes, og derfor kan ikke jeg kommentere det noe ytterligere, sier Dahl. Ettersom det er rundt 80 studenter som er mistenkt for fusk i den aktuelle eksamenen, kan det fortsatt gå noe tid før klagenemden fatter sine vedtak.
- Jeg håper får vedtakene i løpet av et par-tre uker. Alle skal behandles indidivuelt, og det skal behandles grundig. Derfor tar det litt tid, forklarer studiedirektøren, til dn.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere