*Nettavisen* Nyheter.

Ikke gått ut på dato

 

På Tveten gård holdes fortsatt Kvinnedagen i hevd. Feiret med godt lag og Halvsøstra i lyrisk harmoni.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inger Nordstrøm i hyggelig lag på Tveten gård.

Klikk på bildet for å forstørre.

Består av fra venstre: Venja Ruud Nilsen, Ellen Baalsrud, Bente Geving, Kjersti Martinsen og Hege Rimestad. De tre siste var også med i Amtmandens døtre midt på 70-tallet.

TVEITA: Ildsjelene på gården hadde invitert de godt voksne jentene til lystig lag, og fritt for mannebein helt til Lokalavisens utsendte stakk hodet innenfor.

Taleføre

I finstua serveres middag og praten går rundt bordene.

- Husker fortsatt da jeg gikk på ski i langt skjørt, forteller Inger Nordstrøm da den utsendte våger seg inn, og legger til:

- Det var vanlig den gangen, og selv dronning Maud gikk på ski i serk. Men stor var den dagen da jeg kunne legge skituren til Steensparken i min første langbukse.

Brøytet vei

Kveldens musikalske høydepunkt sto Halvsøstra for. Slektskapet med et av Norges første jenteband, Amtmandens Døtre, er tett. Medplata "Reis kjerringa" banet de vei for spilleglade jenter i alle aldre.

- Kvinnedagen har ikke gått ut på dato, kommer det unisont fra de fem "halvsøstrene".

- Vi fikk da noe til. Vi holder fellesskapet varmt og gløder fortsatt. Markering av dagen har fått andre former. Våre døtre har flere og andre valg, sier Kjersti Martinsen.

Halvsøstra framfører gjerne noen av sine gamle sanger. halvveis i alvor, halvveis i etterpåklokskapens komiske skjær. Med fornyet spillesug og gammel glød setter de et halvskeivt blikk på vår forvirrende samtid og våre forvirrete samliv.

Husker fortsatt da jeg gikk på ski i langt skjørt

Inger Nordstrøm

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag