*Nettavisen* Nyheter.

Ikke gi oss en dårlig unnskyldning

Olav Nerberg og Line Hensrude i aksjon! Foto: Anne Marie Huck Quaye

Fagerborg - elever huker tak i deg i dag, for de vil samle inn mest mulig penger til sin årlige aksjon til elever i Sør-Afrika.

SENTRUM: Du har kanskje allerede sett dem i morgenrushet på vei til jobb? I dag, hele torsdag, samler 600 elever fra Fagerborg videregående skole inn penger til skolens store innsamlingsaksjon.

Skolen samarbeider også i år med Oslo Handelsgymnasium, og aksjonen er skolenes motsvar til den emer tradisjonelle Operasjon Dagsverk.

– Det viser seg at man får inn mye mer penger på denne aksjonen enn Operasjon Dagsverk, sier Line Hensrud som går med bøsse sammen med Olav Nerberg nede mot Aker Brygge.

– Vi samler inn penger til å bygge Jerico highschool i Sør Afrika, forteller Olav.

Hittil har de fått mange dårlige unnskyldinger, og ikka altfor mange kroner.

No cash!

– Mange sier de ikke har kontanter, sier Line, som er sikker på at noen bruker dette som en unnskyldning for å la være å gi.

– Men vi skal gå i mange timer, sier Olav. Førsteklasse-elevene forteller at deres innsamlingsaksjon egår direkte til dem som trenger det i Sør- Afrika.  Tidligere år har skolen samlet inn penger til samme område, da til barneskolebygging.

Viktig aksjon

Noe av pengene vil gå til stipender for videre studier.

«Hvis vi kan klare å løfte noen studenter fra en håpløs fremtid på landsbygda til en god utdannelse, har vi gjort en god jobb. Skolen er helt overfylt, så mye av pengene vil gå til nybygg/oppussing og opprusting av inventar.» skriver elevene om aksjonen på Fargerborg skole sine nettsider.

Da gjenstår det bare å se om folk er villig til å gi, slik at det blir enda flere penger enn i fjor.

Da samlet fagerborg inn i overkant av 250 000 kroner, og Handelsgym rundt 270 000 kroner.

– Det går til engod sak, sier Olav. De synes begge at dagen er viktig å gjennomføre, både for elever på skolen og for elevene i Sør-Afrika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag