*Nettavisen* Nyheter.

Ikke gitt opp stortingsplassen

Kristin Vinje sikter mot Stortinget i 2009. Foto: Image Communication

Kristin Vinje fra Korsvoll endte opp på en sjetteplass på Oslo Høyres stortingsliste. Hun er bittelittegrann skuffet, men aller mest fornøyd.

KORSVOLL: Jeg er jo en slags nykommer i politikken, sier Kristin Vinje fra Korsvoll.

Hun var opprinnelig innstilt på en femteplass på stortingslisten til Oslo Høyre, men ble skjøvet ned til sjetteplassen av Afshan Rafiq etter et dramatisk nominasjonsmøte i Høyres Hus mandag kveld. Nominasjonskomiteen hadde innstilt to kandidater både på tredje- og fjerdeplass, og dermed ble det kamp om listeplassene.

LES OGSÅ: To skritt nærmere Stortinget

Det var jo seks personer nominert foran meg, så jeg var forberedt på at mitt kandidatur ville bli skjøvet nedover, sier Vinje, som har hatt fast plass i bystyret siden kommunevalget i 2007. Selv om hun er bittelittegrann skuffet, er hun aller mest fornøyd. Særlig fordi hun opprinnelig lå an til en syvendeplass etter prøvenominasjonene i bydelsforeningene i desember.

Fortsatt muligheter

Oslo Høyre har i dag tre representanter på Stortinget etter det elendige valgresultatet i 2005, men ligger an til å få fire etter høstens valg.

Og nykommeren fra Korsvoll, som tidligere har uttalt at hun mener Oslo Høyre bør ha som mål å sikre seg fem stortingsplasser til høsten, har på ingen måte gitt opp en plass i den folkevalgte forsamlingen etter valget.

Hvis Oslo Høyre får fem plasser, betyr det at vi har gjort et veldig bra valg, og høyst sannsynlig vil danne regjering. Da vil noen av mandatene gå ut av Stortinget, og det blir plass til vararepresentanter. Da er 6. plassen veldig interessant, sier Vinje, som fremhever at etter valget i 2001 fikk kandidatene på både sjette- og syvendeplass representasjon på Stortinget.

Nå må vi bare overbevise folk om at de må stemme på Høyre, sier hun.

Sterk liste

Og Vinje mener at Oslo Høyre stiller med en meget sterk liste etter gårsdagens nominasjonsmøte.

Absolutt. Som det ble sagt på nominasjonsmøtet i går, har vi et luksusproblem som har så mange gode kandidater. Det er et bra team, med to kandidater med god erfaring på første og andreplassen, og to kjempeflotte nye kandidater på tredje og fjerde. Så er Rafiq tilbake på femteplassen, og så har du meg som også er ny. I tillegg er det også veldig mange flinke kandidater nedover på listen, sier Vinje.

Hun vil i tiden fremover fokusere spesielt på sine kjernesaker, som ligger innenfor områdene næringsliv, forskning, utdanning og skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.