RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke glem Leirskallen

Fortsatt venter de lokale turnerne på at planene om en flerbrukshall i Leirskallen skal bli en realitet. Det er en liten kostnad, målt opp mot et stort behov. For selv om en idrettshall er kostnadsberegnet til 33 millioner kroner, virker dette beløpet beskjedent når vi vet hva andre store idrettsanlegg i Oslo koster. Og det er en hall som vil betjene et stort nærmiljø, og gi rom for idretter som ikke alltid står fremst i køen når anlegg skal prioriteres.

Desto mer gledelig var det når Oslo Idrettshaller ble en realitet våren 2006, og de lovte at de i løpet av fem år skulle bygge åtte haller. En av disse prioriterte var nettopp en flerbrukshall i Leirskallen. Hallen skal først og fremst avhjelpe turnforeningens behov for et godt anlegg, men som navnet tilsier skal hallen også kunne brukes av andre.

Selv om mange gode krefter nå ivrer for hallen i Leirskallen, er det nok ingen som våger ta noe for gitt før snora klippes. Gledelig var det derfor at finanskomiteen fulgte opp det som ble sagt våren 2006, da de snakket om prioritet for Leirskallen i tillegg til Ellingsrud, og byggestart i 2009. Vi jobber for at politikerne ikke skal glemme Leirskallen når de nå skal vedta 2009-budsjettet, sier Rolf Nyhus i Oslo Idrettshaller A/S, som helt fra starten av har vært en av pådriverne for å få en hall på plass i Leirskallen.

Oslo har en langt dårligere hallkapasitet enn landsgjennomsnittet, der landets øvrige fylker har omtrent 6.000 innbyggere per flerbrukshall, har Oslo hele 15.000 innbyggere per hall. Og i Oslo finnes det bare en turnhall fra før. Det vil heller ikke bli noe problem å få belagt ledig kapasitet i hallen også utenom den tiden turnforeningen bruker. Og vi snakker om en hall som vil bli godt innplassert i landskapet i Leirskallen.

Svein Lothe i Nordstrand Turn forteller at klubben i dag må si nei til mange barn som gjerne vil begynne med turn, på grunn av kapasiteten. Hver ettermiddag og kveld bæres et par tusen kilo med utstyr inn og ut av Nordstrand skole. Tippemidler og OBOS-støtte for ny hall er på plass, men hvis spleiselaget skal bli en realitet, må kommunen følge opp det de har lovet. Vi tror og håper dette går i orden til neste år som planlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere