RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke helt på skinner ennå

For snaut to uker siden ble Lambertseterbanen gjenåpnet etter store oppgraderinger. Og alt skulle nå være i orden. Men tydeligvis er ikke alt helt «på skinner». Dette gjelder tre av stasjonene.

LAMBERTSETERBANEN: Og brukerne reagerer. På Karlsrud er det ikke leskur. På Bergkrystallen er det ikke gjort noen ting. Og på Munkelia er bevegelseshemmede og de med barnevogn ikke tatt hensyn til.

Å gå en høst og vinter i møte uten et leskur på den forblåste Karlsrud stasjon er det noen som gir uttrykk for at de gruer seg til. Her skal det være naboprotester som har satt kjepper i hjulene. Og på Bergkrystallen er det så store planer for hele området ved t-banen at man må vente på en helhetsløsning.

Les også: Mandag 23. september åpner endelig Grorudbanen

– Bruker neppe krykker

Men på Munkelia kan det se ut til at det ikke er godt nok tenkt på de som skal mellom bussen og t-banen.

– Landskapsarkitekten er visst en kvikk person som ikke bruker rullator, krykker, triller barnevogn eller sitter i rullestol. Han har glemt begrepet om «universell løsning» ved avstingningen buss 79, sier Øivind Dahl i Langbølgen.

Les også: Ruter beklager, nå blir det flere busser

– De som ønsker en rett nedstigning fra Langbølgen til t-bane eller Narvesen, må ta runden rundt hele området og inn der hvor bilene kjører da den gamle asfalterte nedstigningen er tatt bort. Denne er erstattet med et lengre gjerde. Tilbake står vi med to trappeløp uten gelender. Og kan du ikke bruke trapp, må du ta runden rundt og trille rullestol, rullator, barnevogn inn fra Mikrobølgen.

– Tilgjengeligheten har så til de grader blitt verre at her burde de ansvarlige eierne ristes ganske kvikt, sier Øivind Dahl som betegner seg som storforbruker av offentlige kollektivmidler.

Les også: Snart går t-banen herfra

Protester på Karlsrud

– Når det gjelder Karlsrud, er det som du sier naboprotester som er årsaken til at vi ikke har fått gjort stasjonen helt ferdig. Det er klaget på både belysning og leskurene, og det ser ut til at denne saken vil gå til avgjørelse hos Fylkesmannen, sier pressekontakt Andreas Wiseth i Sporveien.

– Midlertidig belysning håper vi imidlertid å få på plass i løpet av kort tid.

Må se på Munkelia

– På Bergkrystallen fungerer stasjonen bra som den er i dag. Men i dette området skal det jo skje mye, og kanskje om noen år kan det bli aktuelt å gjøre noe med stasjonsområdet, sier Wiseth.

Les også: LEDER: «Passasjerne må betale svimlende summer for at Ruter skal spare penger»

– Når det gjelder Munkelia, må vi se på saken om det er så at vi har gjort tilgjengeligheten vanskelig. På alle t-banestasjonene våre som det nå gjøres noe med, dekkes nå kravet til universell utforming. Men det skal selvfølgelig også være greit å komme seg til og fra selve stasjonene også. Så her må vi ta oss en tur til Munkelia og se om vi kan finne en bedre løsning, sier pressekontakten i Sporveien.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere