*Nettavisen* Nyheter.

Ikke helt til topps

Jesper (i midten til venstre) og Frans sammen med programlederne Jonas Jeremiassen Tomter og Marta Mboka Tveit i Klar Ferdig Gå!-studio på Hamar. Foto: Astrid Hals

En fastlåst dør hindret kompisene Frans (10) og Jesper (10) fra Tåsen i å gå helt til topps i «Klar Ferdig Gå!» på NRK Super i helgen.

TÅSEN/HAMAR: Tåsen-guttene Frans Rossiné og Jesper Hals Haugeland suste gjennom programmet som gikk direkte fra studio på Hamar lørdag morgen.

Stengt inne i bur

Kameratene fikk det som de ville: I Vennetesten vant de over jentelaget fordi de visste mest om hverandres interesser og vaner, og i favorittøvelsen Hurtigbursdag viste de to at de var supre også på å feire bursdag i full fart.

Jesper måtte spise gelé med vaniljesaus i høyt tempo, mens Frans måtte løpe og drikke et glass eplejuice, før Jesper pakket opp en gave og sprakk en ballong. Utgangspunktet deres var derfor riktig så bra før hinderløypa i finaleomgangen.

Vi ble stengt inne i et bur, og skulle få en ledetråd for å komme oss ut, men vi hørte ikke hva det var, derfor ble vi liggende litt etter jentene, forteller Frans.

Men guttene tok inn det tapte, og like før slutt ledet de. Da det gjensto én dør å åpne for å kunne fiske ut pokalen og banke inn seieren, satt den fast.

Ganske skuffet

Vi fikk opp låsen, men døra gikk ikke opp. Dermed kom jentene før oss og vant, sier Jesper, og innrømmer at de begge ble ganske skuffet over tapet. Troen på seier hadde nemlig vært stor før programstart.

Men det var ganske gøy og spennende likevel, sier Frans, som sammen med kameraten, til tross for tapet, vant 2000 kroner. Pengene skal guttene donere til UNICEF og Ole Gunnar Solskjærs fotballskole for barn.

Vi ville gi pengene til barn som ikke har det så bra, forteller Jesper.

TV-opptredenen har gitt mersmak, og guttene avslører at de gjerne stiller opp på TV igjen om de får sjansen.

Drømmer dere om å bli TV-stjerner?

Kanskje litt, sier Jesper med et smil.

Men det var ikke noe annerledes å komme tilbake på skolen. Det var mange som hadde sett programmet, og sa det var uflaks at vi ikke vant, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.