*Nettavisen* Nyheter.

Ikke i stand til å bli avhørt

Politiet etterlyser nå tre vitner i forbindelse med dødsulykken på Carl Berner 15. desember. Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Det kan ta tid å få svar på hva som skjedde da tre personer omkom i helgens bussulykker.

Klikk på bildet for å forstørre.

BUSSVELT: Bussen kjørte av Trondheimsveien og veltet ned skråningen mot Margrethe Prams vei. Det var tent lys og lagt ned blomster for de to omkomne. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Klikk på bildet for å forstørre.

OMKOM: Politiet håper å kunne avhøre bussjåføren fra dødsbussen på Carl Berner i dag. Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Klikk på bildet for å forstørre.

DØDSULYKKE: På Rommen var det tent lys og lagt ned blomster etter ulykken som kostet to mennesker livet. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Klikk på bildet for å forstørre.

VELTET: 321 bussen fra Oslo til Lillestrøm kjørte opp på betongelementene før den veltet rundt 20 meter nedover skråningen mot Rommen. Sjåføren og en passasjer omkom. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

OSLO: Trafikkavsnittet til Oslo politidistrikt jobber for fult med å finne årsaken til ulykkene i helgen, men har ennå ikke kunne avhøre den kvinnelige sjåføren på bussen som på Carl Berner drepte en fotgjenger og skadet tre andre.

– Vi håper å få gjennomført avhøret så snart som mulig, men slik vi forstår det nå er sjåføren ikke i stand til å gi en forklaring, hun er selvfølgelig preget av det som har skjedd, sier politiførstebetjent Knut Nysæter i trafikkavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Politiet går nå gjennom alle avhør av passasjerer og vitner for å forberede et, men det er altså usikkert når avhøret kan skje.

EU-godkjent

Både bussen fra ulykken på Carl Berner og ulykken som kostet to personer livet på Rommen, undersøkes i dag ved Risløkka trafikkstasjon.

Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om årsaken til ulykkene. I løpet av to til tre dager kan de få noen midlertidige svar på de tekniske undersøkelsene, mens den endelige rapporten trolig ikke foreligger før etter jul.

– Vi jobber sammen med Statens Vegvesen og Biltilsynet med en teknisk gjennomgang av kjøretøyene for å prøve å finne svar på hva som har skjedd, sier Knut Nysæter.

Bussen skal ifølge NRK ha blitt EU-godkjent bare to dager før ulykken på Carl Berner.

Ikke identifisert

De tre omkomne er sendt til obduksjon. Identiteten til mannen som omkom på Carl Berner og passasjeren som omkom på Rommen er ikke endelig fastslått.

– Det kommer litt an på hvor fort og effektivt obduksjonen kan gjøres, men jeg håper vi kan ha svar på dette i løpet av to til tre dager, sier Nysæter.

De ansatte i Unibuss, selskapet som eier og driver bussen som kjørte av Trondheimsveien ved Rommen, forteller om en tung da på jobb.

Undersøker veibanen

Statens havarikommisjon for transport og Statens vegvesen bidrar også for å finne årsaken til de to tragiske ulykkene.

– Vi har hatt en ulykkesgruppe ute på begge ulykkene. De ser på sitasjonen, gjør undersøkelser av veibanen og alt de ser rundt, sier avdelingsdirektør i veiavdelingen til Statens vegvesen i Oslo, Ing-Christine Ericson.

Ericson vet ikke når man kan vente svar på disse undersøkelsene og viser videre til politiet som har hovedansvaret for etterforskningen.

Seks drept i Oslo-trafikken

Trafikkavsnittet ved Oslo politidistrikt lå an en veldig bra statistikk for 2013, men alt endret seg i løpet av få dager. Foruten bussulykken omkom en kvinne i 30-årene torsdag da hun ble påkjørt i et fotgjengerfelt på Abildsø.

– Vi tenkte dette kom til å bli veldig bra, så lave tall hadde vi ikke hatt i Oslo på flere år, om i det hele tatt, men så kom dette, sier Nysæter.

Til nå i år har altså seks personer omkommet i trafikken i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.