*Nettavisen* Nyheter.

Ikke Kardemommeby

Analysesjef Espen Lutnæs og stasjonssjef Gro Smedsrud har fått blomster for manglerudpolitiets innsats i 2008.

Mindre vold, men 270 prosent økning i antall villainnbrudd preger statistikken til Manglerud politistasjon for 2008.

MANGLERUD: Tallene fra vår lokale politistasjon er nå klare.

Av mer enn 8.000 saker utgjør nesten halvparten vinningsforbrytelser. I 2008 har 275 villaeiere hatt ubudne gjester, en økning på 271,6 prosent.

Det var styggere tall tilbake på nittitallet, men i og med at det har vært få innbrudd de siste årene, blir økningen formidabel. Dette er svært beklagelig, sier, stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Mange av sakene vi har hatt har vi klart å spore til de tilreisende som ble arrestert i Majorstua krets før jul, men innbruddene har fortsatt inn i det nye året. Dette er et østlandsfenomen, sier Smedsrud.

Mer gledelig viser statistikken for 2008 at Manglerud politikrets er den eneste kretsen i Oslo som kan rapportere om mindre vold, og da spesielt legemsfornærmelser.

Manglerud politistasjon kan også skilte med tall som viser at de har færre saker som involverer ungdom.

Dette er gledelige tall for oss. Vi tror at noe av årsaken kan være at vi har hatt mindre konflikter i ungdomsmiljøene og at enkelte av våre unge gjengangere er i ulike tiltak og blir fulgt tett opp, sier Gro Smedsrud.

Vi har jobba godt med fokus på å forebygge og løse konflikter på et tidlig tidspunkt, sier Smedsrud.

Krevende år

Oppklaringsprosenten lå i 2008 på 20,9 prosent. Dette er bare marginalt lavere enn 2007 hvor den var 21,1 prosent.

Situasjonen vår i år har vært mer krevende. Når politifolk verner om sin egen fritid blir det vanskelig å gjøre ekstra løft, men vi skal ikke basere den daglige driften på overtid, men av og til må vi det for å få hjulene til å gå rundt. Det er en utfordring å kunne ta tak i alt man har ansvar for ut fra ressurssituasjonen man har. Oppgavene er mange, og det er ikke evnen, viljen eller motivasjonen som gjør at vi ikke klarer å ta tak i alt, sier Smedsrud.

Smedsrud håper fortsatt på et godt forhold til kretsens beboere og deres gode bistand, ikke minst at hver og en må ta sine forholdsregler og ikke være naive i forhold til spesielt kriminelle tilreisende.

Jeg tror publikum må ta inn over seg at vi ikke bor i Kardemommeby lenger. Kriminelle er like proffe her hos oss som dem vi sikrer oss mot når vi reiser på ferie til utlandet, sier Gro Smedsrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.