*Nettavisen* Nyheter.

Ikke kast fotballskoa dine!

 

Ditt brukte fotballutstyr kan få nytt liv dersom du leverer det inn på Norsk Nødhjelps stand på Norway Cup.

EKEBERG: - Ikke tenkt at skoene eller utstyret ikke er pent nok, alternativet til disse barna er å gå barbeint, oppfordrer Maria Jacobsen, sekretariatsleder i Norway Cup-administrasjonen.

To timer til kamp

Det er Norsk Nødhjelp som fortar hjelpesendingene.

Foreløpig er det Albania og Kenya som er målet med turen til de fullastede lastebilene som kjører kontinuerlig med diverse fotballustyr til ivrige fotballelskende unger.

Samarbeidet med Norway Cup startet hovedsakelig etter at det albanske guttelaget Doors kom til Ekebergsletta for noen år siden - uten så mye som en fotballsko i bagasjen.

- De skulle spille kamp om to timer, og vi måtte bare prøve å få ordnet utstyr til guttene. Jeg visste ikke at noen kunne komme hit uten å ha noe som helst med seg, sier Jacobsen, som presiserer at det går an å levere inn brukt fotballutstyr året rundt på kontorene til Norway Cup.

Ordinær fotballkamp

Men det er ikke bare fotballutstyr som er mangelvare i Albania og Kenya, og flere andre steder.

Også skikkelige fotballbaner er det behov for.

- Derfor startet vi noe som vi har kalt 2x45 solidaritet, som vi håper fotballag i hele Norge har lyst å gjøre en innsats for, sier Lindvig, og utdyper:

- Det handler om å samle inn penger ved å gå rundt med bøsser. Dette gjennomførte vi i Horten i fjor, og det resulterte i en flott fotballbane, samt renovasjon av en idrettshall i Shkoder i Albania.

I løpet av tiden det tar å spille en ordinær fotballkamp, hadde diverse fotballag i Horten samlet inn hele 120.000 kroner.

- Dette er lett, det er ikke tungt og vanskelig arbeid. Det er å gå en søndagstur, og så gjør det en så utrolig stor forskjell, sier Jacobsen.

Bygge bane i Kenya

Norsk Nødhjelp stiller med bøsser, og sørger for at pengene kommer fram til de som trenger dem.

I år håper Lindvig & Co. å bygge en fotballbane i tilknytning til et barnehjem som ligger like utenfor Nairobi i Kenya.

- Vi håper at Fotball-Norge stiller opp på en kjempedugnad, og at det ikke blir den siste fotballbanen vi bygger, sier Lindvig engasjert.

Fra før har Rustad, Abildsø, Manglerud Star, Bøler og Bjørndal fra vårt distrikt levert inn brukt fotballtøy som er sendt til Albania og Kenya.

PS. Under Norway Cup vil Norsk Nødhjelp ha en egen stand på Ekebergsletta. Her kan du får mer informasjon om innlevering av brukt utstyr og om bøsseinnsamling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag