RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke lenger "Ransdalen"

Tilsynelatende små teknologiske nyvinninger kan ha stor betydning. Mange kiosker og butikker i Groruddalen har innført en ny type kassaapparater, som fører til at de ansatte har liten tilgang til kontanter. Dette er noe som bidrar sterkt til at slike utsalgssteder blir mindre utsatt for ran.

Resultatet ser vi tydelig. I dagens avis skriver vi om fredagens ran av en Prix-butikk på Lindeberg. Det er det første butikkranet i hele Groruddalen hittil i år, mens det på denne tiden i fjor hadde vært hele ti ran. "Det er tydelig at det er noen som ennå ikke har forstått at dette ikke lønner seg", sier stasjonssjef Espen Aas ved Stovner politistasjon. De fleste kriminelle har etter alt å dømme forstått nettopp det, og dette er en meget god og viktig utvikling for alle som bor og jobber i Groruddalen.

Ikke bare har butikker i området vært utsatt for mange væpnede ran og alt dette fører med seg av bekymringer og traumatiske opplevelser. Blant annet var Ellingsrud-området vært hardt belastet i fjor. I tillegg har området måttet slite med et negativt stempel skapt av problemfokuserte massemedier som bare skriver om Groruddalen når det skjer noe kriminelt i området. Et slikt stempel gjør noe med selvbildet til groruddøler flest. Og det gjør naturlig nok noe med folks oppfatning av Groruddalen.

Politiet på Stovner skal ha ros for å ha satt inn betydelige krefter mot ransmiljøene. Under ransbølgen i fjor vinter satte de sammen en egen ransgruppe, som oppnådde svært gode resultater. Butikkene på sin side skal ha ros for sin sikring mot ran, og for å ha tatt teknologien til hjelp. Denne felles innsatsen har forhåpentligvis begravd medias skremmebilde av "Ransdalen" én gang for alle.

Vinningskriminalitet har tradisjonelt ikke hatt høyest prioritet hos politiet. Men i Groruddalen har det vært tvingende nødvendig en periode. Med færre grove ran å etterforske, vil politiet nå ha frigjort ressurser til å jobbe med andre problemområder i dalen. Høyt på vår ønskeliste står langsiktig og forebyggende arbeid mot gjengkriminaliteten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere