Ikke MS' dag

Etter en omgang med storspill, lå Manglerud Star likevel under 0-3 til pause mot Tromsdalen. Det ble for tøft å ta igjen på en dag der mye buttet.

Det var nok mange som klødde seg i hodet da lagene gikk til pause på Tromsdalen kunstgress. MS hadde rundspilt hjemmelaget gjennom hele omgangen, men likevel var det Tromsdalen som ledet 3-0. Hjemmelagets trener, Truls Jenssen, innrømmet da også i pausen at MS var suverent best i første omgang og priste seg lykkelig over hjemmelagets effektivitet.

Det hadde han all grunn til. Allerede etter ett minutt kom første tegn på at dette ikke var dagen da tilfeldighetene tippet MS' vei. Tromsdalen fikk et litt unødvendig frispark utenfor 16-meteren, som Espen Minde ekspederte i krysset. Midtveis i omgangen doblet Bård Karlsen ledelsen på straffe, og på overtid økte samme mann ledelsen på samme måte.

Foruten dette hadde Tromsdalen kun ytterligere ett angrep å by på gjennom hele omgangen. Resten av tiden styrte MS-midtbanen kampen, og laget skapte en rekke cornere og flere gode sjanser. MS kom imidlertid ikke nærmere mål enn Espen Schjervens bom alene med keeper Eirik Sørensen.

Spesielt

- Vi spiller en veldig bra førsteomgang, men likevel ligger vi under 3-0 til pause. Det er veldig spesielt. Tromsdalen følte seg rundspilt, det sa de jo selv, sier Manglerud Stars trener Geir Midtsian.

Med en god førsteomgang i bakhodet, gikk MS på banen i andre omgang for å få et tidlig mål og ta igjen hjemmelagets ledelse. Den tidlige scoringen kom også - da Morten Enge stakk frem en lang tå da ballen var fri inne i feltet. Men gleden ble kortvarig for Manglerud Star. Tromsdalen gikk rett i angrep, og Bård Karlsen utnyttet rot i MS-forsvaret da han scoret sitt tredje for dagen.

- Det er demotiverende når vi får 1-4. Hadde de ikke fått den så fort, kunne vi fått 2-3 på den store sjansen like etterpå, og da hadde det blitt match igjen, sier Geir Midtsian.

Kontret i senk

Et lite håp ble tent for Manglerud Star da Morten Enge headet inn 2-4 midtveis i omgangen, men da MS kjørte laget frem for å redusere ytterligere, kontret Tromsdalen inn 2-5.

- Vi flytter opp laget i andre omgang. Det er en risiko vi må ta og TUIL er gode på kontringer, slår Geir Midtsian fast. Utgangspunktet den rare førsteomgangen skapte ble dermed for vanskelig for MS.

- Vi får ingenting av dommerne heller. Den ene straffen er halvgrei, mens den andre er helt feil, mener Midtsian.

- Og så er jo dette dagen da det også butter ved at vi brenner en straffe, legger han oppgitt til. Aleksander Midtsian misbrukte nemlig sjansen fra 11-meteren på stillingen 5-2. I stedet var det Tromsdalen som scoret 6-2-målet på overtid.

Må sette sjansene

Mandag venter topplaget Aalesund på Bislett. Det blir en helt annen kamp, der det fort kan være MS som blir laget som kontrer.

- Det viktigste vi må gjøre er å begynne å sette sjansene våre. I dag har vi en hel haug, men dette er noe vi har slitt med i hele år, sier Geir Midtsian.

Spillerbørs:

Stian Straume 5
Daniel Hamnes 5
Morten Enge 6
Vadim Demidov 4
Alpha Nyan 3
Mike Dumboya 5
Eivind Kampen 5
Aleksander Midtsian 6
Carl-Erik Torp 4
Yassir Bashir 5
Espen Schjerven 6
--
Nikolai Hagen 3
Christian Torp 5
Peter A. Stivang -

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.