RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke mye samarbeid!


Ivar Christiansen (Ap) er lite fornøyd med revidert utkast til samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelen. Her ved Rektorhaugen barnehage i Nils Bays vei. En plan som for øvrig skal opp i kveldens BU-møte. Foto: Kristin Tufte Haga
Ivar Christiansen (Ap) er lite fornøyd med revidert utkast til samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelen. Her ved Rektorhaugen barnehage i Nils Bays vei. En plan som for øvrig skal opp i kveldens BU-møte. Foto: Kristin Tufte Haga
"Samarbeidsavtalen" mellom Plan- og bygningsetaten og bydelen er på høring. Ikke mye "samarbeid", sier leder for miljø, plan- og samferdsels- komiteen, Ivar Christiansen (Ap).

TÅSEN: Samarbeidsavtalen mellom Plan- og bygningsetaten og bydelene, regulerer blant annet bydelenes rolle i Oslo kommunes saksbehandling for plan- og byggesaker. Nytt, revidert, utkast til slik avtale skal på høring i Nordre Aker i bydelsutvalget (BU) i kveld. I forrige uke behandlet miljø, plan- og samferdselskomiteen saken, og leder av komiteen, Ivar Christiansen (Ap), vil ikke engang kalle det en "samarbeidsavtale".

Byrådets strategi

Jeg vil heller si at avtaleutkastet er enda et ledd i byrådets målbevisste plan om å redusere bydelenes makt og myndighet. Og det er vel ikke å invitere til samarbeid, sier Christiansen.

Nytt denne gangen er blant annet at høringsfristene i byggesaker blir enda snauere kun 12 dager! Det vil ikke bli tid til å behandle alle sakene i bydelsutvalget. Lokalpolitikerne som kjenner forholdene best, får ikke gitt sine innspill til kommunen. Og får heller ikke tid til å sette seg godt inn i de forskjellige sakene, og kan dermed bli dårligere orientert om hva som foregår i bydelen i hvert fall når det gjelder plansaker, sier Christiansen.

Gjentar

I forrige runde om avtalen, påpekte bydelen det vi synes var mangler i "samarbeidet", blant annet at bydelen ønsket mer myndighet i slike plansaker. Vi ble ikke hørt i forrige runde. Likevel, i komiteens forslag til BU-vedtak i kveld, gjentar vi dette. I tillegg mener vi bydelen bør håndtere klagesaker ikke kommunen, sier Christiansen, og viser til ordningen med direktevalgte bydelsutvalg som enda et argument for å desentralisere mer myndighet.

Avisen har kontaktet byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H) for en kommentar, men har foreløpig ikke lykkes i det.

Mer om samarbeidsavtalen og hele forslaget til vedtak kan leses på bydelens nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere