Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke nei til biobrensel

Bomiljøet rammes: Ap-politiker Tore Rønning frykter biobrenselanlegg-planene på Klemetsrud vil ødelegge bomiljøet.
Bomiljøet rammes: Ap-politiker Tore Rønning frykter biobrenselanlegg-planene på Klemetsrud vil ødelegge bomiljøet.
Tore Rønning frykter at BU-vedtaket om biobrenselanlegg kan misforstås.

KLEMETSRUD: Han er varamedlem for Ap til bydelsutvalget på Søndre Nordstrand og sitter i bydelenes miljø- og tekniske komité. Han presiserer:

Vi sier ikke nei til at kommunen skal gjøre det best mulig med tanke på miljøvern og benytte seg av og produsere energi som ikke forurenser. Men det ene må ikke gå på bekostning av det andre. Derfor kan det ikke bygges biobrenselanlegg på Klemetsrud, for det vil gå ut over bomiljøet, sier Rønning og fortsetter.

Vi kan ikke gå for et anlegg nord for dagens Klemetsrudanlegg og heller ikke noen av de to søralternativene. De vil uansett bli til sjenanse for dem som bor i nærområdet, påpeker han.

LES OGSÅ: Ønsker ikke biobrensel

Vanskelige tall

Vi er ikke imot at bedrifter tjener penger, og det er ingen tvil om at Hafslund vil tjene på de foreslåtte og vedtatte anlegg på Klemetsrud. Men kraftselskapet kan ikke få lov til å gå snarveier for å drive god butikk. Det er store tall det er snakk om både i kroner og watt, ja, det er så vanskelige tall at vi vel ikke forstår alt. Og tegninger som har blitt presentert er jeg redd ikke gir helt riktig bilde av hvor store anleggene kan bli, sier han.

Konsekvenser

Det har fra bydelen i mange saker vært bedt om konsekvensutredninger, og de har flere ganger vist baksiden av medaljen.

Rønning tror at konsekvensanalyser av det som nå planlegges bare vil bekrefte det som nærmiljøet allerede har sagt. Utbygging av anleggene på Klemetsrud vil gå ut over lokalmiljøet.

Derfor vil vi nå før bystyret gjør nye vedtak, si klart ifra at vi ikke er imot moderne anlegg som for eksempel biobrenselanlegg, men det må ikke plasseres i nærheten av et boligområde slik det er foreslått på Klemetsrud. Søndre Nordstrand har fått mer enn nok av det vi allerede har, runder han av.

LES OGSÅ: Langt unna målet

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!