RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke noe slips-sted


Joakim Strand og Øystein Schjølberg foran den antikke kaffemaskinen og kaffehylla som var det eneste som sto klart to timer før gjenåpning av nyoppussede Mat & Mer på torsdag. Nå er alt på plass.
Joakim Strand og Øystein Schjølberg foran den antikke kaffemaskinen og kaffehylla som var det eneste som sto klart to timer før gjenåpning av nyoppussede Mat & Mer på torsdag. Nå er alt på plass. Foto: Foto: Kaja Stabursvik
På fire dager har Mat & Mer på Bjølsen blitt snudd på hodet og toalrenovert. De nye eierne har skylden.

BJØLSEN: Gjennom sju år har Mat & Mer bygd seg opp til å bli en kjerkomment landemerke på Bjølsen. Med sin originalitet og kvalitet på varene har restauranten med det lille ekstra blitt høyt elsket av kunder fra og utenfor nærmiljøet.

Da det ble kjent at de gamle eierne skulle slutte, slo unguttene Joakim Strand fra Sagene og Øystein Schjølberg fra Hellerud til, og de har tatt på seg det prestisjetunge ansvaret med å videreføre og fornye konseptet.

Fører konseptet videre

Planen var egentlig å pusse opp lokalene på nyåret 2011, men etter at gutta tok over roret i oktober, ble de så inspirerte at de klinte til med full oppussing i løpet av de fire første dagene i november.

Begge gutta har lang fartstid innen restaurantbransjen, og da de så at Mat & Mer var til salgs, måtte de bare slå til.

– De gamle eierne har gjort en god jobb i å bygge opp Mat & Mer som et spennende og originalt konsept som de gjerne ønsket skulle føres videre, og det støtter vi hundre prosent, sier Strand. Han forteller at de vil videreføre Middelhavspreget som tidligere har vært en stor del av Mat & Mer, men at de også kommer til å hente inn mer nære, gode norske og kanskje bedre produkter.

Kortreist mat

– Vi ønsker å bringe inn gode kvalitetsvarer fra Norge og nærområdet så langt det lar seg gjøre. Med et fokus på kortreist og økologisk mat har vi reist rundt på forskjellige gårder der det drives lidenskapelig økologisk drift for å inngå samarbeid med disse bøndene, sier Schjølberg.

– Alle grønnsakene våre er norske bortsett fra et par sorter som ikke finnes i Norge. Vi bruker norske oster og norsk kjøtt så langt det lar seg gjøre, primært av typer man ikke finner hvor som helst, sier Strand som suppleres av Schjølberg med at Mat & Mer ikke under noen omstendigheter skal bli et slips-sted til tross for mye eksotisk mat laget fra bunn.

Kjøkkensjefen fortsetter

Kjøkkensjefen som også var en av de tidligere eierne, Helle Ofrim Bengtson, fortsetter på kjøkkenet, noe gutta er svært glade for.

– Helle er utrolig talentfull og kreativ, og vi er veldig heldige som har henne med på laget, sier Strand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere