RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke ny kirke i 2012 heller


FORFALLER: Bystyrets budsjettforslag for 2012 inneholder ikke midler til å ferdigstille prosjektet med den nye Nordstrand kirke. Penger til sårt trengt vedlikehold finnes heller ikke.
FORFALLER: Bystyrets budsjettforslag for 2012 inneholder ikke midler til å ferdigstille prosjektet med den nye Nordstrand kirke. Penger til sårt trengt vedlikehold finnes heller ikke. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Heller ikke i 2012 er det avsatt midler i byrådets budsjettforslag til utvidelsen av Nordstrand kirke.

NORDSTRAND: – Det er skuffende av det sittende byrådet å ikke bevilge de fem millionene som trengs til ferdigprosjekteringen, sier Nils Martin Espegren.

Del på Facebook

Han er leder av bygg- og vedlikeholdskomiteen i Kirkelig fellesråd, og var i 2010 med i den lokale byggekomiteen for Nordstrand kirke.

Espegren og Nordstrand menighet slapp den gang jubelen løs da byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) og en enstemmig byutviklingskomité sa ja til kirkeutvidelsen ved å gi dispensasjon fra reguleringsbestemmelsen.

– For oss et tydelig signal fra politikerne om at de ønsket kirkebygget, sier han.

LES OGSÅ: Frivillige redder gudstjenestene

Har et håp

Eneste skår i gleden var at det ikke fulgte penger med beslutningen.

– Nordstrand kirke ble ikke prioritert på 2011-budsjettet, trolig i påvente av rammetillatelsen. Den kom for 14 dager siden, og alt er godkjent fra Plan- og bygningsetaten. Vi trodde virkelig på midler i 2012, sier Espegren.

– For nå er det jo ingenting som hindrer videre utvikling av prosjektet; bortsett fra byrådet, legger han til.

– Jeg setter min lit til at de andre partiene i de videre budsjettforhandlingene prioriterer Nordstrand kirke høyere enn det Høyre har gjort, og gir oss de fem millionene, sier komitélederen.

Han får støtte av varaordfører og nordstrandbeboer Aud Kvalbein (KrF).

– Byrådet legger frem et svakt kirkebudsjett. Vi skal kjempe for Nordstrand i år som i fjor, lover hun.

Økende forfall

Nordstrand kirke står øverst på Kirkelig fellesråds prioriteringsliste. Men, i og med at den nå «står på vent» for utvidelse, har menigheten heller ikke fått midler til vedlikehold.

– Det er uheldig. Forfallet er økende, maling flasser av og toalettene er under enhver kritikk, forteller Espegren.

I byrådets budsjettforslag avspises innsatsen mot kirkeforfall med ti millioner for 2012.

– Dette forslaget er respektløst i forhold til alt arbeidet som er gjort for å redde kirkebyggene, Og berører også Nordstrand kirke, sier Espegren.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere