Ikke nytt orgel til 100-årsdagen

Frogner menighet kan se langt etter et nytt kirkeorgel, og ordentlig oppgradering av kirkerommet til neste års 100-årsjubileum.

FROGNER: Vi håper imidlertid at det vil komme bevilgninger, slik at en skikkelig oppgradering av kirkerommet kan bli en realitet før kirkens 100-årsjubileum i desember 2007, sier menighetsforvalter Fred Søndby.

Et nytt orgel vil kunne beløpe seg til cirka 10 millioner kroner, sier menighetsforvalteren. For et par år siden utarbeidet Kirkelig fellesråd en rapport som viste at det trenges i overkant av 21 millioner kroner til rehabilitering av kirken, nytt orgel og nye kontorer.


Kontraster

I inneværende år har det blitt bevilget 800.000 kroner, som har blitt benyttet til sliping av gulver, nytt kontor i underetasjen for menighetsforvalter og oppussing av dåpssakristiet. Han påpeker at kontrastene vil bli desto større nå som gulvet er lakkert, dersom resten av kirkerommet forfaller. Murpusset skreller av, og ny kontorfløy er lite sannsynlig i nærmeste fremtid.

Menigheten har nylig hatt en duputasjon til Kultur- og utdanningskomiteen, hvor vi har lagt fram kirkens rehabiliteringsbehov. Vi håper derfor det vil komme midler, slik at det aller nødvendigste kan bli utført før jubileet.


Høy aktivitet

Søndby håper og tror at folk vil fortsette å komme til kirken, selv om den ikke framstår fra sin aller beste side for tiden, når det gjelder det bygningstekniske.

Frogner kirke er kjent for å være en kirke hvor kulturen står i høysetet, sier Søndby. Han inviterer til konserter og andre aktiviteter, og håper på et stort engasjement til tross for det manglende vedlikeholdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.