RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Stang understreker at det uansett er et stortingsvedtak som avgjør om det blir OL i Oslo. Her sammen med langrennsløper Ragnhild Haga i Holmenkollen.
Fabian Stang understreker at det uansett er et stortingsvedtak som avgjør om det blir OL i Oslo. Her sammen med langrennsløper Ragnhild Haga i Holmenkollen. Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

Ikke overrasket over OL-nei

Ordfører Fabian Stang er ikke overrasket over at det ble et nei-flertall til OL på Frps landsmøte. Men han lover nye idrettsanlegg uansett

OSLO: Søndag kom meldingen om at Fremskrittspartiets landsmøte sier nei til OL i Oslo. Det overrasker ikke Fabian Stang.

– Jeg er ikke overrasket over at ca. halvparten av Frps landsmøte er skeptiske til OL-planene, det samsvarer godt med befolkningen i Norge, og dette har vi vært klar over hele tiden, sier Stang i en kommentar til NTB.

Han synes det er mer merkelig at landsmøtet vil binde sine statsråder.

– Jeg synes det er litt rart at landsmøtet ikke har tillit til sine regjeringsmedlemmer og ønsker å binde dem. For oss i Høyre ville det være unaturlig, sier Stang.

– Til sjuende og sist er det et flertall i Stortinget som bestemmer i denne saken, legger han til.

– Det blir bygging

Stang understreker også at Oslo vil gå videre med utbyggingsplanene av idrettsanleggene uavhengig om det blir et OL eller ei.

– Anleggene må vi bygge uansett. Det er betydelig underdekning av idrettsanlegg i Oslo og omegn, og prislappen blir den samme, hevder han.

Stang sier det er en utbredt misforståelse at det er lagt inn noe ekstra til OL.

– Det blir akkurat like dyrt. Det eneste vi sparer er 200 moderne politibiler som OL ville hatt behov for. Politibiler som senere ville ha kommet ut i distriktene. Det er mange slike elementer folk ikke er klar over, forklarer han.

Mandag fra klokka 7.30 jobber vi videre for å få på plass idrettsanleggene i henhold til OL-planene, lover han.

Les også: Sjekk hvor fin Grønmo kan bli med OL!

– Litt mer kronglete nå

Høyres stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas tror veien fram til et Oslo-OL blir litt lengre med Frps OL-nei. .

– Det er ingenting som er avgjort, og det er fortsatt mulighet å få det til dersom man ønsker det. Men det blir litt mer kronglete når et av regjeringspartiene ønsker å si nei, sier Løvaas til NTB.

Løvaas, som er medlem av kulturkomiteen på Stortinget, sier at Frps OL-nei i utgangspunktet ikke forandrer noe for Høyre, men det gjør ting litt vanskeligere. Høyre har ikke konkludert i OL-spørsmålet ennå.

– Jeg tror ikke det forandrer beslutningsprosessen i Høyre. Men sett at Høyre bestemmer seg for å gå for et OL, så blir det en konkret utfordring i regjeringen med ett parti som vil og ett som ikke vil, sier Løvaas.

– Så kan det godt hende at vi klarer å samle flertall på Stortinget for det. Men det blir en vurdering for hvordan man skal gå fram videre, sier Løvaas som mener Frps OL-nei kom litt i tidligste laget.

Han hadde ønsket seg en grundigere behandling av spørsmålet og kanskje at Fremskrittspartiet hadde respektert resultatet av folkeavstemningen i Oslo.

– Som tross alt Fremskrittspartiet var litt pådriver for. Men det er opp til landsmøtet i Frp å bestemme. De har vedtatt det de har vedtatt, så får vi forholde oss til det, sier han.

Les også: Seks av ti sier nei til OL i Oslo

(ANB-NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere