*Nettavisen* Nyheter.

Ikke penger til nye haller

Allerede på denne tiden i fjor hadde entusiaster for turnhall i Leirskallen håp om rask avgjørelse. F.v. Svein Lothe, Rolf Nyhus og Øivind Fleischer.

Om byrådets forslag til budsjett blir vedtatt, kan tre store lokale prosjekter bli skjøvet ut i tid - nemlig skytetunnelen i steinbruddet på Åsland, turnhallen i Leirskallen og idrettshall på Lambertseter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er god plass for skytetunnel i pukkverksområdet på Åsland, go både den geografiske plasseringen og type hall som er planlagt tilsier at den ikke vil være støybelastende.Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

ÅSLAND/LEIRSKALLEN/LAMBERSTETER: Sist uke uttalte representanter for Nordstrand Skytterlag at de følte at nå burde deres tid ha kommet for å få ny skytebane, og de mest optimistiske i Nordstrand Turnforening antydet i fjor at de gjerne skulle ha juleturnstevnet 2009 i ny hall. Og idrettshallen på Lambertseter er også uten byggemidler.

Etter at byrådets budsjettforslag ble lagt frem sist onsdag, er det klart at ingen av de tre hallprosjektene er prioritert i 2010-budsjettet.

Skyteanlegg

Norvald Mo, leder av Oslo Idrettskrets er i alle fall ikke særlig begeistret over at skytebanen er "glemt".

– På bakgrunn av kommunens avvikling av skytebanen i Prinsdal, er det all grunn til å bevilge midler til et nytt skyteanlegg på Åsland i 2010. I det minste må man kunne forlange at anlegget plasseres i økonomiplanen.

Og som vi skrev for en uke siden - skytterlaget mener det nå må være deres tur til å bli så høyt prioritert at det også kommer penger.

I snart 40 år har skytebanen i Prinsdal vært i skuddlinjen, og for snart to år siden ble den nedlagt. Alle politikere, både lokalt og sentralt har vært positive til et nytt tilbud til skytterne, og det har vært jobbet i årevis for å finne et nytt sted.

Men når Åsland nå er utpekt, og reguleringsarbeidet er kommet så langt at den i løpet av høsten mest sannsynlig blir vedtatt i bystyret, vil ikke et vedtak her ha så mye å si om det ikke følger penger med.

Turnhall

Da politikerne på slutten av 2007 skulle prioritere med tanke på nye idrettshaller, ble det i finanskomiteen sagt at hall i Leirskallen skulle prioriteres på topp, og at det skulle bli anleggsstart i 2009.

Som kjent er det ikke tatt et eneste gravetak, og det ligger heller ikke finansiering i 2010-forslaget.

Lambertseter

Og det er heller ikke en krone å se til ny hall på Lambertseter.

– Det er jo ille at Oslos eldste drabantby ikke har en hall, sier Bjørn Tore Lie i Oslo Idrettshaller A/S. – Vi har jobbet lenge med denne saken, og om det ikke kommer penger for neste år, blir jo prosjektet skjøvet enda lenger ut i tid. Det er nå vi har bruk for en ny hall her.

Utsettelse

Om det blir slik at ikke politiske forhandlinger fører til resultater, må altså Nordstrand skytterlag fortsette på lavgir, Nordstrand Turn må si nei til nye medlemmer på grunn av at gymsalen på Nordstrand skole ikke har kapasitet, og idrettslivet på Lambertseter får ikke mulighet til å komme seg oppover igjen.

Men det er først i desember det hele er avgjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.