RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke plass til fotgjengere mellom Borgen og Smestad


Lite plass: Når bilene parkerer inne på fortauet blir det lite plass igjen for fotgjengere. Særlig er dette et problem om vinteren i følge Jan Friele Paasche. Foto: Vidar Bakken
Lite plass: Når bilene parkerer inne på fortauet blir det lite plass igjen for fotgjengere. Særlig er dette et problem om vinteren i følge Jan Friele Paasche. Foto: Vidar Bakken
Sørkedalsveien sør for T-banelinjen er trang, og "fremmedparkeringen" tvinger folk ut i veibanen.

Smestad/Borgen: – Denne smale veien med dette smale fortauet er et problem når gaten er toveiskjørt. Her er det ikke plass til en syklist en gang når det kommer trafikk imot. Vi som bor i området kan ikke forstå at kommunen tillater parkering langs nesten hele denne delen av Sørkedalsveien. Det dreier seg så å si utelukkende om fremmedparkering, sier Jan Friele Paasche, som bor i området.

Les mer om parkering i Oslo

Tvunget ut i gaten

Denne delen av Sørkedalsveien går mellom Vestre Gravlund og Smestad stasjon sør for T-banelinjen.

– Bilene parke-rer ofte med hjulene langt inn på fortauet. Eldre og foreldre med barnevogn blir tvunget ut i gaten, i en gate hvor det ikke er mulig at to biler kan passere hverandre. Problemet er spesielt synlig om vinteren når de lave fortauskantene forsvinner under snøen. Da blir det heller ikke plass til brøyting av fortauet, og fotgjengere har ikke annet valg enn å bruke en glatt veibane. Hvorfor kan det ikke bli parkering forbudt på hele strekningen, slik det er nederst mot Vestre gravlund? sier Paasche, som mener at det å gjøre gaten enveiskjørt også kan være en god løsning.

Fremmedparkeringen

Øverst mot Smestad stasjon i samme vei har kommunen anlagt gebyrbelagte parkeringsplasser med tidsbegrensning.

– Man kan jo spørre seg om hvorfor kommunen har satt opp gebyrpliktige parkeringsplasser bare på disse plassene. Jeg forstår at det har med forretningene i strøket å gjøre, men hvorfor ikke gjøre det samme ned hele gaten. Det ville gjort noe med all fremmedparke-ringen, sier Paasche.

Ødelagte dekk

Han peker også på beplantingen i veien mot T-banesiden.

– Dette er bed med en støpekant som går i en halvsirkel ut i veibanen. I sommerhalvåret blir disse kantene dekket av ugress og om vinteren er de ikke synlig under snøfall. Flere har kjørt inn i disse støpekantene med ødelagte dekk og felger som resultat. Disse kantene må fjernes, sier Paasche.

Han har på vegne av flere beboere henvendt seg til samferdselsetaten og påpekt problemene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere