Gå til sidens hovedinnhold

Ikke plass til mer snø

Sist helg var det vinterkaos. Nå er det hverdager, og de er også fulle av snø. Det er simpelthen ikke plass verken i veiene eller på deponiet på Åsland.

VÅRE BYDELER: Ingen ting er vi mer opptatt av enn været, men det er lite vi kan gjøre med det. Om vi hadde hatt mulighet, hadde det i alle fall vært svært praktisk om vi kunne stoppe påfylling av snø. For nå er det fullt.

Veiene blir smalere og smalere og deponiplassen på Åsland er så godt som helt full. Store maskiner forsøker å lage berget høyest mulig, men de i Samferdselsetaten som har greie på det, sier at det nærmer seg kapasitetsgrensen.

Det betyr at Oslos best tilrettelagte plass ikke kan ta imot mer, og man må forsøke å finne alternativer.

Tirsdag morgen gikk Samferdselsetaten ut og fortalte at det både kan bli aktuelt med et deponi på Hasle og at man bruker den gamle metoden for å bli kvitt snøen nemlig ved å dumpe den i sjøen.

Sistnevnte alternativ betyr jo kortere kjøring for det som skal ryddes i sentrum, men på den andre siden kommer forurensningsproblematikken. Det er jo gjort vedtak tidligere på at forurenset snø ikke skal sjødumpes, men nå er d et altså snakk om en nødløsning.

Gror igjen

Og mens de mest trafikkerte veiene ryddes, gror det igjen på småveiene. Her har beboere i mange tilfeller ikke andre alternativer enn veikantparkering.

Lykkelige er de som har funnet seg en plass, men svært lite trivelig når man kommer ut om morgenen og ser at brøytebilen har laget solide kanter som man må måke seg ut gjennom.

Rydding

Når snøfallet nå forhåpentligvis tar seg en pause, kan finrydding begynne. Det vil si at store maskiner skal inn og få veibreddene tilbake til normalen. For at det skal bli best mulig og effektivt er det om å gjøre å ha veier tomme for biler.

Vær derfor oppmerksom på når skilter settes ut. De skal være på plass i god tid før rydding skal gjennomføres.

Følger du ikke med, blir det både dyrt og tidkrevende å få bilen sin tilbake. Da er det nemlig snakk om at bergingsbiler kommer og kjører bort.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget