RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke rødt for FrP


I stolen: Etter lang fartstid som vara rykket Svenn Kristiansen opp et hakk og fikk plass i ordførerstolen sist uke, og skal sitte fram til valget er unnagjort. Om han får beholde stolen vil bestemmer velgerne.
I stolen: Etter lang fartstid som vara rykket Svenn Kristiansen opp et hakk og fikk plass i ordførerstolen sist uke, og skal sitte fram til valget er unnagjort. Om han får beholde stolen vil bestemmer velgerne.
Har ikke tenkt tanken engang, sier ordfører Svenn Kristiansen, og utelukker ethvert samarbeid med de røde om byrådsmakten.

Oslo Rådhus: Ordfører Svenn Kristiansen fikk brått en travlere hverdag da han overtok vervet sist uke. Han finner likevel tid til en prat med Lokalavisen Groruddalen.

Samarbeid

Det var ikke på denne måten jeg hadde håpet å bli ordfører, er det første Svenn Kristiansen sier, og beklager sterkt Per Ditlev-Simonsens raske sorti.
Den nye ordføreren mener han er en samlende person og kan godt tenke seg fire nye år i stolen.
Jeg prøver å være ordfører for alle som bor her i byen, og derfor deltar jeg ikke så aktivt i valgkampen heller. Synes ikke det passer, sier Svenn Kristiansen.
Om samarbeid i et nytt bystyre etter valget er han klar i sin tale.
Frp samarbeider gjerne med alle på borgerlig side. Dette ville også være det beste for byen. Et stabilt styre. Et samarbeid med de røde er ikke aktuelt. Har ikke tenkt tanken engang, ler Kristiansen.

Innvandrerne

Det har vært mange innspill i valgdebatten om at FrP er innvandrerfiendtlige og at ordførerkandidaten er rasist.
Jeg synes det er leit og kjenner meg ikke igjen. Som et slag under beltestedet, sier en lettere fortørnet Svenn Kristiansen.
At partiet går sterkt ut og krever en innvandringspause synes han er uproblematisk.
Vi er kort og godt uenige i regjeringens innvandringspolitikk. Først må vi få de vi har tatt inn i landet i arbeid. Mangel på arbeidsoppgaver er det i alle fall ikke.

Groruddalen

Ordføreren bodde i mange år på Høybråten og mener han har et svært godt forhold til Groruddalen.
Vi har til og med tatt inn en egen sak i partiprogrammet om nettopp Groruddalen, sier han og legger raskt til:
Når vi nå først er inne på dette så har jeg en drøm om å få bygd ut Huken til et badeland. Gjerne med konkurransebasseng, for da kommer tippemidlene. I samme område, bygg gjerne noen omsorgsboliger eller seniorboliger. Groruddølene har fortjent begge deler.
Han mener også at det er naturlig for Groruddølene å ha Aker som sitt lokalsykehus. og bruke det slik som det er i dag.

Sosiale skiller

Ordføreren mener at ingen vet hvorfor Groruddølene lever kortere enn de på vestkanten.
Når jeg leser levekårsundersøkelsen, leser jeg at dette skjer, men ikke hvorfor. Hvorfor er et poeng å finne ut av, Ellers tror jeg Groruddølene lever og er vel så lykkelige som de på Frogner, sier ordføreren.

Skattesaken, partikollegaene litt lenger opp i gaten har fått på nakken, tar han ikke så tungt.
Tror ikke den får innflytelse på valget, sier Svenn Kristiansen, ordfører og ordførerkandidat. Avtaleboken er full, og denne dagen står kunngjøringen om hvem som vinner arkitektkonkurransen om den nye Holmenkollbakken, på programmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere