RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke så idyllisk som utbygger tror

Drammensveien 33 vil bli bygget ut med en femavdelings barnehage. Et omfattende forslag som bydelen er fornøyd med, men som naboene mener er for drøyt.

SKILLEBEKK:Drammensveien 33B er omregulert til byggeområde for offentlig bygging/allmennyttige formål. I denne saken gjelder da dette barnehage. Innenfor reguleringsendringene ligger også offentlig trafikkområde gangvei og en felles avkjørsel. Dette medfører at eksisterende barnehage vil bli utbygget. Bakgrunnen for disse endringene er behovet for barnehager i Bydel Frogner. Bydelen ønsker å utvide barnehagen med fem nye avdelinger, som skal oppføres i et frittstående bygg på tomten på tre etasjer. Utearealet skal være åpent på kveldstid slik at barn skal kunne benytte uteområdet etter stengetid.

Vurdert som positivt

Plan- og bygningsetaten har vurdert at utearealets veiledende norm opprettholdes og at trerekken av eiketrær ikke skal komme i konflikt med utbyggingen. Byantikvaren har heller ingen innsigelser, da det ikke er funnet bevaringsverdige kulturminner.

Det er planlagt syv parkeringsplasser og syv sykkelplasser på barnehagens tomt.

Konsekvensskisse er også innarbeidet. Trafikken er et av områdene, på grunn av hentetrafikk til barnehagen. Endringene ble vedtatt av Plan- og bygningsetaten i januar, men naboene setter seg på bakbeina. Fem privatpersoner har klaget i saken. Ragni Johnsen er én av disse. Naboene er opptatt av at stedet ikke skal fortettes og at den grønne lungen beholdes, noe de føler ikke vil skje når det nye bygget blir satt opp.


Støy og trafikk

Johansen forteller at naboene reagerer negativt fordi området er et friområde som er hjemlet hos Mogens Thorsen stiftelse.

Det at det er barnehage og barnepark her er noe vi mener er veldig hyggelig, og det lager liv i området. Men forslaget om denne mega-barnehagen som nå skal settes opp, er for mye. Bygget tetter igjen strøket. Det er allerede mye trafikk i området, noe som også skaper støy og eksos, mener hun.

Naboene har klaget inn til Plan- og bygningsetaten, fylket, arkitektene og byrådet. Johnsen har skrevet klager både som privatperson og som styreleder, der hun ber om redegjørelse av ulike spørsmål. Verken hun eller de andre klagerne har fått noe svar på spørsmålene.

Jeg vet at fylkesmannen ba Plan- og bygningsetaten om å følge opp. Utover det vet ikke vi noe mer, sier Johnsen.

Hun sier videre at bekymringene også innebærer er barna og trafikken.

Jeg har regnet på dette. Om det er 400 barn i denne barnehagen, så vil det bli 1600 inn- og utkjøringer daglig.


Setter statutter til side

At det nye bygget som skal bygges ikke er i samsvar med omgivelsene, er også et moment som har fått beboere til å reagere. De føler også at Hydro barnepark blir lagt i skyggen.

Planene vil nok ikke bli så idylliske som utbyggerne tror, mener Johnsen.

Arealet er så lite, og dette blir voldsomt. Området vil bli lukket, trærne vil bli borte og barnehagen klemt inne. Det er allerede veldig trangt i området, sier Johnsen.

Naboene varsler nå søksmål. Begrunnelsene de fremmer er at bokvaliteten vil bli dårligere når det nye bygget kommer opp og at reglene for området blir satt til side.

Området skal være et friluftsområde. I tillegg skal en bygging ikke være til sjenanse, men en slik utbygging vil jo være det.


Konsekvenser er løst?

Plan- og bygg føler at konsekvensene er løst.

Det er bestemt at det vil bli en felles avkjørsel for barnehagen og en av eiendommene. Arkitektene (Aursand og Spangen AS, journ.anm) mente at det holdt, forteller saksbehandler, Linda Emilie Wernberg.

Når det gjelder støymuren, er høyden satt for barnehagen, og den vil være nord for sameiet som klager. Denne vil ikke skygge for solen. Hva de ser på er jo noe annet, kommenterer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere