RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cecilie Lilleaas og Susanne Karlsen som går i tredje klasse musikk, dans og drama -linjen. FOTO: HELLE KØBER
Cecilie Lilleaas og Susanne Karlsen som går i tredje klasse musikk, dans og drama -linjen. FOTO: HELLE KØBER

Ikke skoletrøtt på Briskeby

Tiendeklassinger stod storøyde å så på mens Nissen-elevene sloss. I alle fall på lissom.

FROGNER: Under onsdagens åpne dag på Hartvig Nissen videregående skole, i President Harbitz gate viste elever nemlig kunsten å «stagefighte» (fiktiv framstilling av slossing). – Vi har hatt en norgesmester i stagefighting, til å komme hit å lære oss dette, det det var kjempegøy, forteller andreklassingene Audun Wiig og Iver Innset.
De er storfornøyde med at det blir flere timer med drama etterhvert.

Underholdning

Skolen var full av nysgjerrige 10.klassinger:

– Vi er rundt og ser litt på hva de gjør her sammen med klassekammerater, sier ungdomsskoleelevene Elias Bouhadjar og Arne Krinnan som synes det virker gøy å være elev her.

For alle

Det er ikke bare teater, musikk, dans og drama som er med på å gjøre Hartvig Nissens videregående skole unik. Det går alle slags elever her, og skolen har blant annet tilpasset det slik at de som skal oppholde seg i Norge i kort tid kan få undervisning her, samtidig som det er tilrettelagt for å kunne ta den generelle studiekompetansen over fem år for dem som skulle ha behov for det.

– Dette er ikke en typisk vestkant-skole, på den måten at kleskode og adresse er likt for alle elevene. Her kommer man som man er. Skolen har godt rykte på seg når det gjelder miljø og samhold mellom elever i alle trinn, sier Nina Brodersen som har undervist på skolen i førti år.

Action og studiekompetanse

– Det er veldig fint å kunne ha det så gøy på skolen, i tillegg til å få studiekompetanse, forteller Miriam-Sofie Tullien og Rebekka Wolf som akkurat er ferdig med å vise nysgjerrige ungdomsskole elever litt av hva Neshornene-stykket inneholder.

Så gjenstår det å se hvem som blir fristet til å søke seg til Briskeby.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere