RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke ta lekeplassen vår

Rundt 200 beboere på Bjørndal møtte opp på Myrer Gård for å protestere mot den planlagte skytebanen. De frykter støy og at de mister tilgangen til marka.

Myrer: Det er skikkelig teit, marka er vår lekeplass, vi bruker den hver dag og sykler eller går der. Stenger de stien mister vi lekeplassen vår, sier kameratene Anders Sørensen (10), Ole Jakob Slette (10), Thomas Bakke Vassbotn (10), Daniel Vargeid (10) og André Johansen (9) fra Bjørndal.

Kameratgjengen var noen av de nærmere 200 barn, voksne og firbeinte som torsdag kveld fant veien til Myrer Gård for å delta i protestmarkeringen mot den planlagte skytebanen. Plakater med "Ingen skytebane i vårt nærmiljø" og "Ta vare på marka vår" var hengt opp i ett tre.

Appeller og applaus

De fremmøtte fikk høre appeller og ble vist hvor det nye skyteanlegget er planlagt plassert.

Hvis det blir skytebane på Myrer får vi som bor på Bjørndal ufrivillig tribuneplass og stien som er hovedvei inn i sørmarka blir stengt, sa Ivar Grøneng, leder i Bjørndal Boligsammenslutning (BBS), en fellesorganisasjon for alle vel og foreninger på Bjørndal.

Denne protesten markerer åpningen av kampen mot skytebanen, fortsetter han, før han peker og viser hvor det han kaller "elendigheten" skal plasseres i terrenget. Det ble stor applaus da Grøneng avsluttet med å si at han er overbevist om at det ikke blir noen skytebane på Myrer.

Jeg er for skyting, men er mot skyting i boligområder. Vi må finne en løsning hvor omgivelsene og skytterlaget blir enige. Jeg går god for at Venstre går mot skytebanen, vi vil ikke at andre skal bli skadelidende på grunn av flytting av en skytebane, sa John Bjørnøy som er bydelsutvalgsmedlem for Venstre i Søndre Nordstrand.

Også Oddvin Lund fra Skiforeningen og Oddvar Rolstad fra Oslo og omland friluftsråd holdt appeller om foreningenes motstand mot plassering av skytebane på Myrer.

Støymålinger

Det er ikke vår agenda å plassere en ny skytebane, men å hindre at den blir plassert på Myrer, sier Ivar Grøneng.

Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand har sagt nei til å legge skytebanen til Myrer. Samferdsels- og miljøbyråd Peter N. Myhre (FrP) har likevel gått inn for å legge skyteanlegget til friluftsområdet.

Saken skal etter planen behandles i Samferdsels- og miljøkomiteen 23.august, for så å bli behandlet i bystyret 30.august.

Nå gir vi full gass mot beslutningstakere i bydelsutvalg, komiteer og bystyret, denne saken skal vi vinne, forsikrer Grønhaug.

Bjørndal Boligsammenslutning har ved hjelp av en støyekspert funnet flere feil ved støyrapporten som er utført i forbindelse med utredningsarbeidet for skytebaneanlegget på Myrer.

Vi har informasjon som gjør at vi tviler på støymålingsselskapets integritet. Støybelastningen blir sannsynligvis større enn på Prinsdal og vår støyekspert har konkludert med at det er brukt feil verdier for støygrenser, og at støyrapporten er slik formulert at den kan og vil bli feiltolket av Byråden, sier Grøneng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere