RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke tid til å streike


4-åringene Ingeborg Sæter, Herman Mowe, Helene Hytta Gunnarsen og Ane Hustvedt får hjelp av daglig leder i Østensjø barnehage, Bente Bakke, til å lage romskip. Ungene har ikke tid til å tenke på streik.
4-åringene Ingeborg Sæter, Herman Mowe, Helene Hytta Gunnarsen og Ane Hustvedt får hjelp av daglig leder i Østensjø barnehage, Bente Bakke, til å lage romskip. Ungene har ikke tid til å tenke på streik.
Barna i Østensjø barnehage har ikke tid til å streike i dag. - Vi bygger romskip! forteller de til Nordstrands Blad.

VÅRT DISTRIKT: I dag streiker de fleste private barnehageansatte. I Kanvas-barnehagene har de derimot valgt å holde åpent.

LES OGSÅ: Streiker mot ny lov

I våre tre bydeler er det syv barnehager i Kanvas-familien. Preståsen, Skogbrynet og Rudshøgda i Bydel Søndre Nordstrand, Østensjø i Bydel Østensjø og Kastellterrassen, Svartdalsparken og Den blå appelsin i Bydel Nordstrand.

I tillegg har den private barnehagen Rustadsaga valgt å ikke stenge dørene. De er en privat andelsbarnehage, hvor foreldre sitter i styret.

Sterk aksjonsform

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) har oppfordret alle private barnehager til å stenge klokken 12 og ut dagen. Dette som en protest mot regjeringens forslag til nye rammebetingelser. Ifølge PBL vil de true finansieringen og kvaliteten i de private barnehagene.

- I Kanvas velger vi å ikke delta i denne aksjonen. Slik vi ser det er streik og stenging en sterk aksjonsform, og den rammer mottaker av tilbudet som midlertidig legges ned. I et slikt perspektiv synes vi det er et uaktuelt virkemiddel for Kanvas. Derfor har alle barnehagene ordinær drift denne dagen, sier Bente Bakke, som er daglig leder ved Østensjø barnehage.

Jevnlig dialog

Bente har vært i yrket i 30 år og har bare jobbet i private barnehager. I Kanvas har hun vært siden 2002. Østensjø barnehage har fokus på natur, musikk, drama og fysisk aktivitet. Og på uteplassen til barnehagen er det full aktivitet. 4-åringene Ingeborg Sæter, Herman Mowe, Helene Hytta Gunnarsen og Ane Hustvedt er opptatt med å lage romskip av fargerike byggeklosser.

- Denne er for liten, så den skal vi bruke som ratt, forklarer Herman.

- Kan du hjelpe med denne? spør Ingeborg og Bente trår til med en hjelpende hånd.

- Jeg forstår hvorfor de andre private barnehagene aksjonerer, men avgjørelsen til Kanvas om å holde åpent er helt i tråd med hvordan jeg tenker. Vi har jevnlig dialog med kommunen og Kunnskapsdepartementet om både dagens og fremtidens finansieringsordninger. Blant annet meldte vi vår bekymring i høringsuttalelsen til det aktuelle lovforslaget. Jeg forventer at vi fortsatt kommer til å ha den gode kontakten, sier hun.

Løvetannkranser

- I forbindelse med innføring av lovfestet rett til barnehageplass vil kommunene få et nytt og viktig ansvar, i tillegg til rollen som tilsynsmyndighet. Vi forventer at Kommune-Norge finansierer oppgaven på en slik måte at private, så vel som kommunale barnehager, kan levere et barnehagetilbud med høy kvalitet, sier hun.

Rundt et bord har en gjeng med 5-åringer samlet seg med bunker av løvetann i hendene. På benken sitter Elin Simensen og fletter blomsterkranser. Streiken bekymrer ikke ungene i det hele tatt. De er mest opptatt av hvem som er neste på tur til å få den flotte hodepryden.

- Som du ser har vi helt normal drift i dag, smiler Bente og rusler videre blant de 60 ungene.

LES OGSÅ: Omfattende streik rammer ikke oss

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere