*Nettavisen* Nyheter.

Ikke til å misforstå

Hartvig Nissens revy, Umisforståelig, skapte latterkrampe i den fullsatte salen. De syv skuespillerne er veldig fornøyd med responsen, og de har det gøy på scenen.

FROGNER: Umisforståelig hadde première forrige uke, og den røde tråden i Nissenrevyen er at alt skal være nettopp umisforståelig. Skuespillerne Joakim Borgen, Marthe Sofie Løkland Eide, Thomas Engset, Julie Johansen, Kristoffer Veiersted, Fredrik Stengaard Paasche, Henrik Nubi Plau, Kristin Rodin og Frida Olausson Homlung fikk publikum ut i latter gjennom hele forestillingen.

Godt samarbeid

Med hyllest til Kielland, Internett, Harry Potter og med en rekke andre aktuelle temaer går Hartvig Nissens revy litt tilbake til den sære stilen som revyen var kjent for før. Alle temaene var aktuelle, og sketsjene lekte seg gjennom parodier og artige versjoner. Skuespillerne har også laget en egen versjon av serien Prison Break på nynorsk, Fengselsbråt. Under hele forestillingen har de kontakt med publikum og viser styrke. Joakim Borgen tok også med en publikummer på scenen under sin sketsj om sirkusord.

Det som er spesielt med denne revyen er det lille sparket tilbake til den sære stilen, men revyen har noe for alle, dette er for mannen i gata, forteller Thomas, som har vært med på Nissenrevyen hele tre ganger.

Alle skuespillerne går på dramalinjen ved skolen, bortsett fra Frida.

Det er omtrent åtti som til sammen har deltatt til å sette opp denne revyen, vi er blitt som en stor familie, sier Marthe Sofie. De andre er enige i det og forteller at det ikke har vært noen gnisninger mellom noen under denne perioden.

Ledelsen sa jo at dette har vært den revygruppen med best samarbeid, forteller Fredrik.


Skuespillere og forfattere

En annen ting som gjør revyen spesiell er det at skuespillerne selv har vært manusforfattere, og de er alle enige om at det er morsommere å spille noe de selv har skrevet.

Å kunne bidra utenfor scenen er veldig gøy. Vi gir publikum det vi selv har laget, sier Henrik.

Til tross for nerver for de fleste, var alle enige om at det var gøy å spille revyen og at det beste med å spille er responsen og latteren. Det verste de kunne opplevd, hadde vært dårlig respons.

Det hender jo at man kan glemme noen linjer, da er det bare å improvisere, sier Joakim og avslører at improvisasjon har skjedd noen ganger.

Det blir trist når alt er over, dette har jo vært livet vårt i tre måneder, sier Kristin og Marthe Sofie legger til at hun kommer til å stirre i veggen og ikke vite helt hva hun skal gjøre.

Det blir et vakum og det blir rart når alt er over, mener Fredrik.

Før revyen hadde vi nesten ikke pratet med hverandre, nå er vi som søsken nesten, sier Henrik.


Spilles til lørdag

Du kan fremdeles få med deg Nissenrevyen, som spilles i kveld, torsdag, fredag og lørdag (13. januar). Alle dag er kl 18.30 og 21. Billettprisen er kr 100, og billetter selges i døren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.