RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det ikke lenger ulovlig å eie skimmingutstyr, fastslår høyesterett.
Nå er det ikke lenger ulovlig å eie skimmingutstyr, fastslår høyesterett. Foto: ILLUSTERASJONSFOTO

Ikke ulovlig å eie skimmingutstyr

Flere Østeuropeere er dømt for besittelse av såkalt skimmingutstyr i Oslo de siste åra. Nå løslates samtlige etter oppsiktsvekkende dom i høyesterett.

OSLO: Den ferske høyesterettsdommen slår fast at det er fritt frem å ta med seg skimmingutstyr, avansert utstyr for kopiering av norske bankkort, til Norge. Flere østeuropeere vil kreve erstatning av den norske stat, skriver Dagens Næringsliv (DN.NO).

LES OGSÅ: FIKK KORTET SPERRA ETTER SKIMMING

– Dommen innebærer at det per dags dato ikke er straffbart for en utenlandsk borger å ta med seg eller være i besittelse skimmingutstyr i Norge, sier statsadvokat Geir Evanger ved Oslo statsadvokatembede til avisens nettutgave.

Høyesterett peker på at skimmingutstyret er produsert og kjøpt i utlandet, og at Østeuropeerne som har sittet fengslet for denne typen lovbrudd dermed ikke har brutt norsk lov.

Lokalavisene i Oslo har skrevet om skimming flere ganger.

Statsadvokat Geir Evanger frykter signaleffekten av høyesterettsdommen, og at det nå i praksis er fritt frem å komme til Norge med skimmingutstyr i kofferten, skriver DN.NO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere