RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke vonde minner fra Grefsen Sanatorium

Jeg viser til artikkelen om utstillingen på Teknisk Museum torsdag 23. oktober, og må si at jeg ble ganske forbauset over de "Vonde minner".

Saken er at jeg lå på Grefsen Sanatorium, som ikke hadde Røde kors-søstre, men var eid av Sanitetsforeningen og hadde søstre derfra, fra 1945 til 1946, totalt 16 måneder. Mine opplevelser derfra var stikk imot av de som skildres i Nordre Aker Budstikke.

Da jeg lå der, var jeg fra seks til sju år og hadde INGEN vonde opplevelser. Tvert imot møtte jeg fantastiske søstre og leger. Overlegen het frøken Folkestad, hun var en flott dame som selv hadde hatt tuberkulose. Jeg husker henne svært godt, hun ledet an i legevisitten og hadde oppmuntrende ord til alle pasienter!

Den jeg husker aller best, var oversøsteren, søster Karen. Hun kunne gitt sitt liv for oss på barnesanatoriet! At noen av søstrene var litt uvitende og var litt firkantet i barneoppdragelsen, må vi se på med den tidens øyne, barneoppdragelsen var jo atskillig strengere for mer enn femti år siden!

Jeg kan faktisk si, med hånden på hjertet, at jeg ikke lengtet hjem en dag. Jeg har også kontakt med tre andre som lå på Grefsen barnesanatorium sammen med meg, og ingen av oss har hatt vonde minner.

Selv var jeg svært vilter, og følte meg ikke syk. Havregrøten var grusom, men jeg ble ikke syk av den, og vi lurte oss til å gi de lunkne tranglassene til en på rommet som likte tran! Men at det bak det hele lå en omtanke og en kjærlighet til barna, er jeg ikke i tvil om!!!

Heller ikke ble jeg mobbet fordi jeg hadde ligget på sanatorium, tvert imot, få visste hva det innebar av sykdom og var bare nysgjerrige.

Jeg er en grefsenbeboer som er svært takknemlig til alle som tok godt vare på oss og hjalp oss til å bli friske av en farlig sykdom, ikke alle ble det.

Nå forstår kanskje Nordre Aker Budstikke av jeg ble svært provosert av skrekk- og gruartikkelen.Gudveig Henryette Aaby

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere