*Nettavisen* Nyheter.

Iladalen barnehage legges ned

Iladalen friluftsbarnehage blir historie fra august 2011. Foto: FOTO: Pegah Niku

Torsdag forrige uke ble det vedtatt at friluftsbarnehagen, Iladalen barnehage stenger dørene for godt.

SAGENE: Iladalen barnehage i Søren Jaacobsgate 3. skal legges ned fra august 2011. Barn og fast ansatte i friluftsbarnehagen blir overført til Vøyensvingen barnehage som styrkes med en halv årsverk inntil videre slik at en friluftsprofil kan opprettholdes.

Bakgrunnen for nedleggelsen er at barnehagen ikke ble godkjent etter Forskrift om miljørettet helsevern for barnehage og skoler. Blant annet skyldes dette at barnehagens lokaler ikke tilfredstiller dagens krav til sikkerhet og innemiljø.

Enstemmig vedtatt

Økonomisjef ved Sagene bydel, Atle Hillestad forteller at vedtaket om nedleggelsen ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalget.

– Bydelsutvalget har vedtatt og legge inn ressurser for at Vøyensvingen barnehage blir forsterket som friluftsbarnehage, sier han til Østkantavisa.

– Takket være det store engasjementet til foreldregruppa ble det også vedtatt at bydelsdirektøren skal komme tilbake med en sak som vurderer søkergrunnlaget for friluftsbarnehager og hvordan friluftsopplevelser kan inkluderes i alle bydelens barnehager på en bedre måte.

Misfornøyd

Hege Ovesen er mamma til fire år gamle Maja i friluftsbarnehagen Iladalen og synes det er veldig trist at barnehagen skal legges ned.

– Vi er absolutt ikke fornøyde med vedtaket og synes det er en sorg at barnehagen legges ned, forteller hun til Østkantavisa.

– Vi har fått tilbud om barnehageplass i en ordinær barnehage med friluftsprofil, men det er slettes ikke det samme som en friluftsbarnehag, legger hun til.

– Dessuten fikk vi beskjed om dette etter hovedopptaket for barnehageplass som er 1 mars. og dermed mistet vi muligheten til å søke på en av de to andre friluftsbarnehagene som er i bydelen.

Ovesen har for øvrig søkt seg til en annen barnehage enn Vøyensvingen for datteren Maja grunnet altfor dårlig uteområde.

Dårlig info

– Det har generelt vært veldig dårlig info til oss foreldre under hele prossesen. Torsdag før påske fikk vi plutselig beskjed om at barnehagen skulle legges ned, forteller hun.

– Uten å i det hele tatt vurdere noen andre alternative lokaler ble det bestemt at alt av ressurser skulle overføres til Vøyensvingen barnehage.

Ovesen påpeker at det er veldig mange ulike nasjonaliteter ved Iladalen barnehage og at det er mange av foreldrene som ikke snakker norsk.

– Dermed har vi andre måtte fungere som tolk å forklare dem hva som skjer, sier hun til Østkantavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.