Ilden kunne tatt 100 båter

Tim Wang berømmer brannmannskapet

Tim Wang berømmer brannmannskapet

Flaks og en fantastisk innsats fra brannmannskapene brannen i båthuset i Killingen båthavn.i natt fra å bli en virkelig storbrann. Båter for mange titalls millioner kroner ble reddet fra flammene.

Tim Wang, eier og driver av Bygdøy Båtsenter er full av takknemmelighet overfor brannfolkene som kom på plass natt til torsdag, og priser seg lykkelig for at brannen ble oppdaget av folk på land tidsnok.

-Jeg fikk telefon klokken 03 i natt. Da jeg kom frem sto det politifolk og brannfolk over alt. Brannfolkene hadde gjort alt riktig. De kom først med brannbiler og måtte bære alt av slanger og materiell over moloene. Det er langt og stabasiøst. Men når så brannbåten kom lå alt klart slik at de kom i gang med slukking med mange slanger. Jeg er stum av beundring, sier Wang.

Som vanligvis ikke er skåret for tungebåndet.

Lokalavisens lesere kjenner ham fra lang og intens drakamp med myndighetene om adkomsten til senteret. I dag er han full av takknemmelighet overfor dem som har stått på hele natten for å slukke ilden og deretter finne ut hva som faktisk er skjedd.

Syvende brannen

-Dette er den syvende brannen på Bygdøy i løpet av noen korte uker, og den andre på to døgn. Likevel håper og tror jeg at denne brannen ikke er påsatt. Min teori er at brannen oppsto i et utvendig fyrhus der det står en kompressor. Jeg er ingen ekspert på området, men det ser ut til at ilden startet der, sier Wang. Mens vi snakker med ham ligger to teknikere fra politiet svært så ubekvemt inne under huset og undersøker nettopp kompressoren.

Økt sikkerhet

-Jeg må jo innrømme at jeg har klart for meg at det var en ildspåsettelse for bare en natt siden ved Fram-museet. Og at det har vært mange andre branntilløp på Bygdøy den siste tiden i tillegg. Jeg håper likevel ikke dette er en påsatt brann. Det krever ikke all verden å komme seg inn på vårt område. Vi har ikke hatt ekstra vakthold de siste nettene, selv om det har vært fokus på faren for en ildspåsetter. Vi vurderte at sikkerheten var god nok siden det bor folk inne på området her. Nå må vi sette oss ned og vurdere sikkerheten sammen med politi og forsikringsselskap, sier Wang.

Fire båter ødelagt

Tim Wang synes nesten det er underlig at han fortsatt kan bruke kontoret sitt som ligger i samme bygning som der det brant, og der fire båter gikk tapt i flammene.

Han mener brannvesenets innsats er årsaken til at han fortsatt har alle papirer intakt, og at computeren virker. Det betyr at han kan fortsette virksomheten uten alt for store problemer.

-Skadene som følge av brannen er tragiske. Fire nydelige båter ser ut som de er ødelagt, uten at jeg har fått lov til å undersøke dem ennå. Politiets teknikere jobber på stedet. Men når det er sagt, så må jeg bare glede meg voer at det ikke gikk mye verre. Her ligger det båter tett i tett på utsiden av bygget. Hadde varmen blitt sterk nok ville brannen spredd seg fra båt til båt. Vi ser at presenningen på de nærmeste båtene er svidd, sier Wang.

Lekre båter skadet

De fire båtene som lå innendørs, og som nå er skadet er tre trebåter og en ribb. Heldigvis er det kke plass til store båter der inne. De fire er på henholdsvis 28, 32, 35 og 21 fot.

- Verdiene som er gått tapt totalt sett tror jeg er mellom fem og ti millioner kroner. Men anslaget kan være feil, presiserer Wang mens han skuer uit over de 120 båtene rundt ham som ikke er skadet.

Han lover at de vil bli voktet med argusøyne i tiden fremover. Nå venter han spent på å få vite brannårsaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag