RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ildsjelen på Ulvøya

Lesernes dom er klar: Knut Chr. Hallan, som konsekvent bruker tittelen «bestefar og giftdeponimotstander», er Årets navn i Nordstrands Blad. Han er den personen i nyhetsbildet i 2008 folk har satt mest pris på. Det er hans årelange engasjement for miljøet i indre Oslofjord som er hovedårsaken bak denne kåringen.

Vi har tidligere skrevet om deponisaken flere ganger på denne plass. Vi har sagt at saken har to sider og at det fantes argumenter både hos de som gikk inn for deponeringen slik den ble omsøkt, og hos de som var imot. Det mener vi fortsatt. Men vi har samtidig sagt at det er en ting som er vikigere enn alle prosesser knyttet til søknader, papirer og tekniske data: at det er noen som passer på fjorden under selve deponeringen.

Her har Knut Chr. Hallan aldri gått lei. Han har nærmest fulgt med på hvert lekterlass, rekvirert undervannsbåt, uavhengig faglig ekspertise og miljøvernere som kjenner forholdene. Nordstrands Blad og øvrig presse og kringkasting har hele tiden blitt holdt oppdatert. Oslo havn, som tiltakshaver, har store ressurser, politiske vedtak og nødvendige kontakter i alle retninger for å få gjennomført deponeringen slik de måtte ønske. Men ingen institusjon er viktigere enn at de må tåle offentlighetens søkelys på seg når de har et oppdrag midt i en av landets flotteste naturområder, som samtidig er rekreasjonsområde for landets hovedstad.

Hovedæren for at dette søkelyset har vært konstant skal Knut Chr. og Gro Hallan. Miljøforkjemperne kan nok oppleves som brysom både hos tiltakshaver, de som utfører oppdraget og politiet som må rykke ut under aksjonene. Gjennom kåringen i Nordstrands Blad har folket talt: dette setter vi pris på.

Hallan er en mann med engasjement i flere retninger, det viser seg når han skal fordele sine 10 000 kroner som følger med hedersbevisningen. Det er plass til mye når engasjementet er ekte. Vi kommer på vår side til å fortsette å følge denne saken, og lover at alle parter skal få lik anledning til å komme til orde også i fortsettelsen. Og når vi har Hallans ord på at siste ord ikke er sagt i saken, ja da tror vi ham på det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere