RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ildsjelenes redningspakke

Trenger du partytelt, mikrofon eller projektor til et arrangement? Kulturbydel Østensjø låner nå ut slikt utstyr gratis til frivillige lag og organisasjoner.

Østensjø: Med den såkalte utstyrsbanken ønsker bydelen å stimulere til økt kulturaktivitet til glede for innbyggerne.

Formålet er å lette muligheten til å ha arrangementer i bydelen. At man skal slippe alt maset med å løpe rundt og finne utstyr. Når de frivillige organisasjonene kan låne teknisk utstyr av oss, så får de mer energi til å lage gode arrangementer, sier bydelsutvalgets leder Arnfinn Aabø.

Gratis utlån

Bydelsutvalget har bevilget oppimot 100.000 kroner til utstyrsbanken, som et ledd i prosjektet Kulturbydel Østensjø.

Vi har utstillingsvegger, projektor, bærbar pc, dvd-spiller, talerstol, mikrofon og høyttaler. I tillegg har vi ti sammenleggbare partytelt av god kvalitet, som kan kobles sammen, opplyser kulturkonsulent Hallgeir Thorbjørnsen.

Det er han som administrerer utstyrsbanken, og som skal kontaktes hvis man vil låne noe.

Alt utstyret er nå samlet i Ryensvingen. Man henter og leverer det i opplysningstjenesten, og bruken er som sagt gratis. Alle lag og frivillige organisasjoner kan benytte utstyret, og selvfølgelig også bydelens tjenestesteder og skoler. Men det er ikke til låns til private arrangementer som bryllup og konfirmasjon, presiserer kulturkonsulenten.

Kulturstimulans

Kulturbydel Østensjø håper at kulturlivet vil blomstre når tilgangen på teknisk utstyr blir bedre.

Vi er helt avhengig av frivillig innsats, og ønsker å gjøre det vi kan for å motivere og lette på situasjonen for frivillige i bydelen. Utstyrsbanken er en følge av et ønske fra organisasjonene selv. Vi har ikke noe ønske om å gå etablerte organisasjoner i næringen, men ønsker å fremelske nye prosjekter og ideer, sier Aabø entusiastisk.

Han håper at utstyrsbanken etterhvert kan utvides med for eksempel musikkanlegg til konserter, da dette er et uttalt ønske fra blant annet ungdomsklubbene.

Vi kan ikke love noe, men ser på muligheten, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere