*Nettavisen* Nyheter.

Ildsjeler vil overta parkansvaret

Høyenhallparken ligger flott til mellom Steinborgveien og Kildals vei. Nå vil nærmiljøet overta driftsansvaret. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Ildsjeler ønsker å overta ansvaret for Høyenhallparken, samt ruste opp parkhuset til felles glede.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ildsjelene Jan H. Amundsen og Kjell Algarr fra Høyenhall gikk fornøyd hjem fra åpen halvtime i Østensjø BU. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette parkhuset kan bli «klubbhus» med strøm, vann og toalettertil parkens mange brukere. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

HØYENHALL: Den store parken mellom Steinborgveien og Kildals vei brukes i dag flittig av store og små, og det lokale vellet inviterer jevnlig nærmiljøet til hyggelige arrangementer som St. Hansfest og skøytekarneval.

LES OM HØYENHALL-LEKENE: Fulltreffer for store og små

I fjor ble det til og med avholdt rockefestival der, og i jakten på tillatelser ble det synliggjort hvor mange forskjellige instanser og etater som er involvert i driften av parken.

Enklere og bedre

Nå ønsker lokale ildsjeler å overta ansvaret, for at det skal bli enklere og bedre for nærmiljøet å bruke parken og arrangere aktiviteter der.

Og i stedet for at Omsorgsbygg skal rive den nedlagte barneparken, ønsker ildsjelene å pusse den opp for å gi de mange brukerne tilgang til strøm, vann og toaletter.

Billigere enn å rive

Saken ble nylig behandlet i Østensjø bydelsutvalg (BU), og i den anledning tok høyenhallbeboerne Kjell Algarr og Jan H. Amundsen turen dit for å samle støtte.

De forklarte at vellet og nærmiljøet i mange år allerede har lagt ned masse dugnadstimer og penger i parken, og at de ønsker å fortsette med det.

– Vellet har vært forvaltere de siste syv år, ogklippet gress, hatt Rusken-aksjoner, sørget for isbane og mye annet. Dessuten har vi tilgang på håndverkere som kan fikse parkhuset for mindre enn det vil koste Omsorgsbygg å rive den, påpekte de to ildsjelene.

– Vi mener at vi er i stand til å skjøtte parken på en tilfredstillende måte, og håper at bydelen gir oss denne tilliten.

Støttes av bydelsutvalget

Da BU behandlet saken var de enstemmige i sin støtte til det lokale initiativet.

Kriteriet er at det dannes en formell organisasjon som ansvarlig part og at denne påtar seg ansvaret for istandsetting og løpende vedlikehold.

Bydelsadministrasjonen ble bedt om å kontakte Omsorgsbygg med anmodning om å utsette eventuelle rivningstiltak av barneparken til saken er avgjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag