Imponert over ungt engasjement

Kronprinsesse Mette Marit mottok blomster og en t-skjorte med en klar beskjed til de voksne. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Kronprinsesse Mette Marit mottok blomster og en t-skjorte med en klar beskjed til de voksne. FOTO: Anita Bakk Henriksen

– Det er flott at dere vil være med å påvirke byen, sa Kronprinsesse Mette Marit i sin åpningstale under UBMs første møte i Rådhuset.

OSLO: Med seg hadde Kronprinsessen ordfører i Oslo, Fabian Stang som også var imponert over hvor mye ungdommen bryr seg.

– Det har blitt sagt at dagens ungdom ikke er politisk engasjert, det er sludder og pølsevev, sa Stang til de nærmere hundre fremøtte ungdommene.

Det nytter

Ungdommens Bystyremøte (UBM) er den viktigste arenaen for ungdoms innflytelse i Oslo, og eksempler på saker det har blitt gjennomslag for etter tidligere Ungdommens Bystyremøter er styrket seksualundervisning i ungdomsskolen, elevevaluering av lærerne på videregående skole, felles standard for skolebevis, billigere kollektivtransport, rusundervisning i skolen og kulturkort for ungdom. Leder for sentralt ungdomsråd, Mari-Marthe Aamold mener dette illustrer godt hvor viktig arena UBM er.

God debatt

Fabian Stang kom også med en viktig oppfordring til de ivrige debattantene.

– Det er ekstremt viktig å kunne sakene godt for å få gjennomslag, og det blir svært så interessant å se hvilke saker dere velger ut til neste møte, sa ordføreren, som også la vekt på at alle måtte ha fokus på en ren og skikkelig debatt, hvor alles synspukter blir hørt.Nytt UBM møte blir holdt onsdag 10 februar, da er det en plenumsdebatt der ungdommene velger 5 saker som bystyret er forpliktet til å behandle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.