Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponerte hele Oslo

Nordsetergjengen Eirik Storvik Kristiansen (rythm gitar), Emil Lunner Gystad (trommer, går på Steinerskolen), Fredrik Bergstrøm (lead gitar), Jonathan Storvik (bass) og Mats Brelin (vokal) imponerte både juryen og publikum med den egenskrevne låta So long.
Nordsetergjengen Eirik Storvik Kristiansen (rythm gitar), Emil Lunner Gystad (trommer, går på Steinerskolen), Fredrik Bergstrøm (lead gitar), Jonathan Storvik (bass) og Mats Brelin (vokal) imponerte både juryen og publikum med den egenskrevne låta So long. Foto: FOTO: Iris Cook Botnmark
Rapperne Matti og Mos10 og alternativbandet The Rewinders fra Nordstrand gikk helt til topps under Ungdommens Kulturmønstring i helgen.

De kule rapperne fra Nordstrand flørtet med publikum fra scenen. De fremførte Mix av Drømmejenta og inn i gamet. Foto: Line Rundmo

NORDSTRAND/SENTRUM: – Det var veldig uforventet siden vi var de siste som ble ropt opp begge gangene, både til semifinalen og finalen. Vi trodde ikke vi skulle komme videre, sier vokalist i The Rewinders, Mats Brelin (16). Han og resten av bandet er gira nå.

– Det er umulig å beskrive… Selv om vi har en del eksamener skal vi øve masse til Trondheim framover, forteller Mats.

LES OGSÅ: Mangleruds Rockabillyer

UKM-festival

18.-22. juni skal han og resten av bandet representere Oslo på årets landsmønstring, sammen med rapperne Matti og Mos10 og tre andre scenekunstnere.

The Rewinders består av Eirik Storvik Kristiansen (rythm gitar), Emil Lunner Gystad (trommer), Fredrik Bergstrøm (lead gitar), Jonathan Storvik (bass) og Mats Brelin (vokal). Gutta har holdt på i halvannet års tid. Foruten UKM har de spilt på Kastellet Musikkfestival, på skolen og andre småsteder. Det var Eirik som først begynte å spille gitar. Resten av gjengen ble også raskt bitt av basillen.

– De spilte sammen og lærte sanger, så lurte de på om jeg ville synge sammen med dem, forteller vokalisten.

Gjengen dro på Kulturskolen og meldte seg på bandkurs. Og vips så stod 10. klassingene fra Nordseter på scenen. The Rewinders tilhører sjangeren Indierock, som er en forkortelse for "independent rock".

Tidligere lød bandet navnene Kveldens Høydepunkt og Lucky Bastards, men nå har de funnet seg sjæl.

– Vi ser for oss at platekritikere skal anmelde oss og skrive at "her er det bare å trykke på rewindknappen - dette må høres igjen!"

Ungdom+kultur

Ungdommens kulturmønstring er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store kulturmønstringer har man en enestående mulighet til å vise frem det man driver med, og til å treffe folk som interesserer seg for det samme.

For noen kan Ungdommens kulturmønstring (UKM) være et springbrett til en musikk karriere. Fylkeskontakt for Oslo, Aria Maria Fet, forteller at de fleste norske artister i dag har vært med på UKM.

– Det er nyttig for dem å se andre artister, og å opptre selv på en ufarlig måte, forteller hun.

Aria har vært med på leken siden 2007.

– Det er veldig inspirerende å tilrettelegge dette. UKM er noe som alltid er utviklende. Det er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Det vi er opptatt av er bredden i kulturlivet blant ungdom, sier fylkeskontakten i årets showlocation, Ballroom, sier hun.

Viktige klubber

Folk har begynt å strømme til arrangementet. I forkant av søndagens mønstring ble UKM stort sett arrangert av lokale ungdomsklubber. Aria mener de gjør en fabelaktig jobb.

– Disse klubbene er et tilbud man ikke må røre. Det er essensielt for grasroten på kulturplan i Oslo, for det er der begynnerbandene starter, sier hun engasjert.

UKM skal være på ungdommenes egne premisser, og det er også i stor grad ungdomsdrevet. Et stort antall unge mennesker sørger for gode scener og utstillingslokaler, mens kreative ungdommer sørger for innholdet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når våre lokale helter har stått på scenen...

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!