RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nora Bruun (7) fulgte nøye med da pianist Håkon Austbø spilte på Ekeberg skoles musikkorps sitt kulturmarked i helgen. Alle foto: Kristin Trosvik
Nora Bruun (7) fulgte nøye med da pianist Håkon Austbø spilte på Ekeberg skoles musikkorps sitt kulturmarked i helgen. Alle foto: Kristin Trosvik

Imponerte med kulturmarked

Kulturbegivenhetene stod i kø på Ekeberg skole lørdag - det var duket for kulturmarked.

EKEBERG: Ekeberg skoles musikkorps stod i bresjen for en sjelden kulturbegivenhet i vårt distrikt lørdag. Kulturmarkedet var en ny variant av det tradisjonelle loppemarkedet eller julemarkedet, og ildsjeler hadde klart å samle et imponerende knippe av lokale artister og kunstnere.

Et av høydepunktene var da den internasjonalt anerkjente pianisten Håkon Austbø satt seg ved flygelet. Med ett stilnet aulaen på Ekeberg skole, som minutter tidligere hadde summet av hektisk markedsaktivitet.

Austbø har, etter mange år i utlandet, returnert til hjemlige trakter på Ekeberg. Selv de aller minste lyttet intenst da pianisten satte fingrene mot tangentene.

Den yngre garde imponerte også på scenen, deriblant et knippe dansere fra Dancespace - en danskeskole med base på Ryen. Barn fra Ekeberg SFO viste frem en fengende Michael Jackson-forestilling, mens gruppen som kalles Dancespace-company viste frem et utdrag fra årets juleforestilling. Forestillingen i sin helhet kan sees på Latter fra 6. - 8. desember.

Komiker Jon Niklas Rønning, som selv har gått på Ekeberg skole, tok også turen innom. I den anledning viste han frem en sketsj basert på skoledisko'n på Ekeberg i de glade 90-årene.

– Bye og Rønning startet på en måte på denne scenen (...) Tiden på Ekeberg skole er en fantastisk hyggelig tid å tenke tilbake på, sa den populære komikeren.

Av andre høydepunkter kan nevnes sirkusartistene i Sirkus Smulene, besøk av Nordstrandsforfatter Mahmona Kahn, høytlesning med Thorvald Steen, underholdning med korpset samt mye, mye mer. Gode tilbud på bøker, filmer, kunstverk og annet var det selvsagt også.

– Vi er godt fornøyde med resultatene. Hvis vi korrigerer for at vi denne gang ikke hadde store avdelinger som møbler, kjøkken, klær og elektrisk, ser det ut som vi på én dag har fått inn minst like mye som vi ellers får inn på to dagers loppemarked. Og så kommer "omdømmebygging" og moro i tillegg, forteller korpsmamma Ida Holter fornøyd.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere