RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponerte ministeren

Det ble et positivt møte med Holmlia for arbeids- og inkluderings- minister Bjarne Håkon Hanssen (A) da han startet det nye året med besøk i bydelen.

Holmlia: På Holmlia Aktivitetssenter fikk ministeren møte ungdom som har praksis og jobber på senteret og Mediaverkstedet.

Reduserte midler

Daglig leder ved aktivitetssenteret Roland Daus var opptatt av å fortelle Hanssen om de endrede vilkårene senteret har drevet på etter regjeringsskiftet.

Senteret har drevet på prosjektmidler helt siden starten i 1994. Det siste året ble storbymidlene fra bydelen redusert i tillegg til at aktivitetssenteret gikk glipp av de statlige midlene det tidligere har mottatt.

Storbymidlene fra bydelen ble i år delt på flere andre slik at alle klubbene fikk likt, forklarte nestleder i BU Rupinder Bains (A) ministeren og hans statssekretær.

Nav-tilknytning

Daus fortalte arbeids- og inkluderingsministeren om de tilbudene aktivitetssenteret kan tilby vanskeligerestilt ungdom. På Mediaverkstedet kan ungdom få opplæring i filming, rediering og fotografering samtidig som de får verdifull praksis. På den måten stiller de sterkere i et ellers så tøft arbeidsmarked. Den nyåpnede kafeen åpner også for at unge mennesker kan få den slags arbeidserfaring.

I dag har senteret minimalt med arbeidsledelse i forbindelse med praksisplassene og Daus la ikke skjul på at dette er et begrensende problem for videre tilbud ved stedet.

Dette tilbudet gir ungdom så mye og det er synd å se at det blir hemmet, sa Faisal M. Osman (21). Han har kommet inn på filmstudier ved Høgskolen i Lillehammer etter å ha fått opplæring og praksis på Medieverkstedet. Hanssen viste tydelig interesse for disse tiltakene og lovet å se på mulighetene for å knytte disse tiltakene opp mot nav-kontorene.

Jeg synes det var greit å få presentert disse ungdommene. Dette var jo bare et lite knippe av dem, men det virket som det gjorde inntrykk på han, sier Daus etter besøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere